Juhtkiri: Kehva aasta head teod

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Lõppev aasta pole Pärnu linnale just kõige parem olnud. Rahamured on suured ja nende lõplik lahendamine võtab veel tublisti aega. Pärnakate närve on söönud lõputud tänavate kaevamised, lumerohke talv aasta alguses ja lõpus, töötus, traagilised õnnetused – miski pole jätnud Pärnumaad puudutamata.

Halba on räägitud palju ja osa halba alles ootab väljaütlemist. Õnneks saame tähelepanu pöörata heale, sest tunnistades küll negatiivset, jääb lõppevasse aastasse palju positiivsetki. Juhtimaks pärnakate abil tähelepanu ja väärtustamaks head, annabki Pärnu Postimees koos Pärnu linnavalitsusega juba mitmendat aastat välja Pärnu aasta teo preemia.

Vaadates kas või nimekirja, mille korraldajad hääletamiseks välja pakkusid, ilmneb, et Pärnu rikastus kenade rajatiste võrra ja siin toimusid era- ja esmakordsed kultuuriüritused. Kandidaatide nimekiri võinuks kindlasti olla pikem, kuid õnneks leidub Pärnus ja Pärnumaal muidki mooduseid tublisid tegijaid tunnustada.

Pärnu aasta tegu 2010 on rahvusvahelised hansapäevad. Tõepoolest, võimas ettevõtmine tõi linna nii kaua oodatud ja igatsetud suvemelu. Mälestused hansapäevadest on valdavalt positiivsed, kuigi ega nende korraldamine kerge olnud. Kõik, kes selle sündmuse nimel vaeva nägid, väärivad tänu, kuid Pärnu Postimees tõstab esile hansapäevade produtsendi Jana Moosare osa. Tema vaev, läbielamised ja suur soov, et rahvusvahelised hansapäevad on vaid pinnase loomine kauakestvatele sidemetele ja tulevikusündmustele, on kahjuks jäänud märkamata, kuid loodame väga, et Pärnu linnavalitsus pole teda unustanud.

Ei tohi unustada, et tõepoolest muutuvad tänavused rahvusvahelised hansapäevad oluliseks aastatega, kui mõju hakkavad avaldama toona loodud suhted ja vaevaliselt üles ehitatud maine. Muidu on hulk raha, aega ja vaeva maha visatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles