Kaks poodi kinni, üks lahti

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Suurtüki kingapood on jõulust suletud.
Pärnu Suurtüki kingapood on jõulust suletud. Foto: Ants Liigus

Uuest aastast ei tööta Pärnus Papiniidus asuv sisustuskaubamaja Home4you ega kesklinnas Pikal tänaval paiknev Suurtüki kinga- ja nahaäri, vastukaaluks kahe äri sulgemisele avab jaanuari teises pooles Härma kaubahoovis uksed Säästumarket.

„Suurtüki naha- ja kingaäri sulgemine Pärnus ei ole ette võetud spetsiaalselt pärnakate kurvastamiseks, nimelt on selle aasta jooksul suletud peaaegu kõik Suurtüki kauplused kogu Eestis ja Pärnu ei ole selles suhtes erand,” tõdes ABC King/SHU turundusjuht Anne-Liis Ostov. „Ka ei olnud meil kaubanduslikus mõttes Pärnus kahjuks tegemist väga soodsa asukohaga: tahame või mitte, kuid kaubandus koondub järjest kaubanduskeskustesse ja üksikpoe pidamine ei ole äriliselt mõistlik.”

Ehkki Ostov nentis, et kõnealuses asukohas jalatsimüügi lõpetamine ei tähenda, nagu neil Pärnuga seoses ideid poleks. Liiati omab OÜ Suurtüki NK SHU kaubamärki, mis seostub Eestis avatud tosina poega – muu hulgas Pärnust märkimisväärselt väiksemates Võrus ja Kärdlas –, kus müüakse kvaliteetseid tarbijasõbraliku hinnaga jalanõusid.

„Saame aru, et Pärnu on koht, kuhu SHU pood pikas perspektiivis kindlasti teha tuleb,” ütles firma turundusjuht. „Veel on vara rääkida SHU kaupluse konkreetsetest plaanidest Pärnus, aga luban, et anname neist teada niipea, kui asjad on selged.”

Kolme Pärnus juba töötava Säästumarketi kõrval veel ühe avamisele on lihtne põhjendus: seniste kaupluste tööga ollakse rahul. Nagu väitis Rimi Eesti Food ASi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats: „Pärnus läheb Säästumarketil tõesti hästi.”

Kuigi Pärnus on veel rajoone, kuhu ärimees sooviks iga kell poe püsti panna, Säästumarketeid vähemalt lähiajal Pärnusse ei lisandu.

Tosinale inimesele tööd pakkuv Härma Säästumarket on kavas avada 19. jaanuaril.

„Härma Säästumarket paikneb rendipinnal ning see on ruumilt pisut kitsam,” märkis Bats. „Seetõttu oleme kauba paigutanud selliselt, et kliendile tunduks kauplus avaram, kui see tegelikult on.”

Kui uudne kontseptsioon leiab ostjate soodsa vastuvõtu, on poeketi omanikul mõte juurutada Härmas tehtavaid muudatusi Papiniidu, Lepa ja Ülejõe Säästumarketis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles