Pärnumaal avastati suur kogus salaviina

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Adedashi” tennised.
“Adedashi” tennised. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna töötajad avastasid eelmisel nädalal kriminaalmenetluse raames Pärnu-, Viljandi- ja Harjumaa võimalikke salaalkoholi ladustamise kohti läbi otsides üle 6800 pudeli salaalkoholi.
 

Suurem kogus salaalkoholi leiti varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Kilingi-Nõmme elaniku elukohast ja samas asulas piiratud territooriumil paiknenud veoauto kaubaruumist.

Samuti leidsid MTA töötajad salaviina Abja-Paluojas saetööstuse territooriumilt ja ühe Pärnu ning ühe Harjumaa elaniku elukohtadest ja sõidukitest.

Kokku peeti kinni 3580 pooleliitrist pudelit Valgevenes toodetud maksumärgita viina Minskaja Kristall ja 25 pudelit sama tehase viina Belaja Berjoza. Peale selle veel 21 pudelit Venemaa päritolu, kuid kohustusliku alkoholi maksumärgita viina Naša Raša ja valdavalt Austria päritolu veine kokku 3211 pudelit.

Leiti ka 629 võltsingu kahtlusega Adidase kaubamärki kandvat tossupaari ja 29 paari tenniseid Adedashi.

Alkoholi käitlemise korra rikkumise kahtlusega peeti kinni üks isik.

MTA uurimisosakonna juhataja asetäitja Ardi Miti sõnul on alkoholi ebaseadusliku käitlemise korral tegemist kuriteoga, mille puhul on oht inimese tervisele ja riigil jääb saamata suures ulatuses  makse. “Kui Valgevene viina Eesti turule ilmumine on uus trend, siis viin Naša Raša läbib mitut MTA uurimisosakonna varasemat kriminaalmenetlust," sõnas Mitt.

Kriminaalmenetlust juhtiva Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kaido Tuulemäe ütles, et läbiotsimistel leitud alkoholi käitlemisel on riigil jäänud saamata ligi 180 000 krooni aktsiisimaksu.

Suures koguses alkoholi käitlemise korra rikkumise eest näeb seadus karistusena ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Maksu- ja tolliamet kutsub ausaid ja teadlikke kodanikke ameti vihjetelefonil teatama salaviina müügikohtadest. Vihjeid saab anda telefonil 800 4444 või e-posti aadressil vihje@emta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles