Kas Savisaar on ikka võimeline riiki ja rahvast reetma?

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare valimiplakatid.
Edgar Savisaare valimiplakatid. Foto: Mihkel Maripuu

Minul pole ühtegi lemmikpoliitikut ega ka erakonda, sest ühed aferistid on need poliitikud kõik minu arvates.

Hiljuti tekkis meediakära Edgar Savisaare ümber ning temast tahetakse teha riigi ja rahva reetur, kui õieti aru saan asjast mitte poliitikuna. Kuidas sellega asi tegelikult on, eks see selgub kindlasti peagi, aga tahan avaldada oma arvamust antud küsimuses.

Paljudel meist on meeles kindlasti see õudne "augustiputši" aeg, mil tanke oli terve eesti täis ning taheti riigipööre korraldada. Tollane "Postimees" teatas sel ajal ka sellist uudist, et tollane president Lennart Meri oli olnud välismaal peidus ning soovitanud peitu pugeda ka teistel meie tipppoliitikutel, et oma nahka päästa, kui peaks asi karmiks minema. Nüüdseks kannab meie armsa peitupugeja nime aga Tallinna lennujaam teatavasti.

Millised meie poliitikud olid tol korral aga silmitsi tankitorudega eesti rahva eest väljas? Üks neist oli Edgar Savisaar, teine Arnold Rüütel...

Kas siis Edgar Savisaar on tõesti see "kapten kloss" "Kaalul on rohkem kui elu" filmist, kes etendab oma rahva hoidjat, aga tegelikult õõnestab ja reedab meid, ma hästi uskuda ei taha.

Arvan, et asi on selles, et meie poliitiline elu on jagunenud kaheks leeriks, üks leer, kes jumaldab Andrus Ansipit, see tahab mustata Edgar Savisaart (Keskerakonna populaarsus olla langenud), et Ansipi kummardajatele pluss punkte teenida ennem järgmise aasta märtsi kuus toimuvaid valimisi.

Valijad võiksid olla juba ka nii targad ja nutikad, et valimistel ei tehtaks valikuid nende poliitikute osas, kes raiskavad sadu miljoneid kroone enesereklaamimise peale, et rahvale puru silma ajada, vaid valiku võiks teha ikka selle põhjal, et kes ikka on midagi meie rahva heaks heaks ära teinud.

Sellise lolli loba õnge ei tasuks enam minna, et teatud poliitikud hakkavad lubama taas palga ja pensione tõuse ning arvukalt uusi töökohti. Kes sellist loba jääb uskuma, see on lihtsalt puudega inimene minu arvates.

Lõpetuseks ütlen veelkord seda, et Edgar Savisaar pole minu lemmikpoliitik, aga samas ma ei usu ka seda, et mees, kes rasketel aegadel oli eesti rahva eest väljas, nüüd rahva ja riigi reedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles