Viis toiduainet aitavad parandada une kvaliteeti

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uneuurijate andmeil mängib menüü une kvaliteedi puhul tähtsat rolli. Magamatus ja vilets uni paistab välja inimese pihal ja kõhul, kuhu hakkab rasva kogunema. Süüa ei tasuks enne magamaminekut, kuna seedeorganid hakkavad tööle ega lase uinuda.

Magamist soodustab ja une kvaliteeti parandab kodujuust, mis on suurepärane valguallikas. Kodujuust sisaldab trüptofaani, mis on looduse üks kõige sagedamini esinevaid aminohappeid. Trüptofaan muudab meeleolu positiivseks ja aitab uinuda.

Õunte ja kaneeliga kaerapuder on sobiv õhtusöök. Kaeras leidub süsivesikuid, mis aitavad organismis vabastada serotoniini. See on õnnehormoon, mis kahandab stressi ja muudab rahulikuks.

Maapähkleid ja nende võid soovitatakse uinumisraskustega inimestele, sest maapähklites on suures koguses niasiini, mis samuti aitab organismis serotoniini tekitada.

Soe piim on traditsiooniline unerohi. Piimas on unisust tekitav trüptofaan. Peale selle on piimas suur kogus kaltsiumi, mis mõjutab organismi melatoniini tootmist.

Melatoniin on hormoon, mis reguleerib une ja ärkveloleku rütmi. Piima soojus rahustab ja lõõgastab keha.

Viinamarjad kuuluvad nende väheste köögiviljade hulka, milles leidub melatoniini. Tänu sellele parandavad viinamarjad une kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles