Juhtkiri: Savisaare riik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Mida edasi Savisaare skandaal edeneb, seda enam selgub, et Keskerakonna enamus eesotsas partei esimehe Edgar Savisaarega elab teistsuguses Eesti Vabariigis. Sellises, kus kõik ametkonnad ja institutsioonid valetavad ning on manipuleeritavad ainsa eesmärgiga ühele erakonnajuhile ära teha.

Keskerakond on suur jõud ja organisatsioonina tugev ja olekski veider, kui sellisel parteil poleks vastaseid. Ometi ei saa kõiki, kellel midagi ebameeldivat Keskerakonna kohta teatada, süüdistada vastasparteide käsilaseks olemises.

Pärnu Postimees on kindel, et kaitsepolitsei teeb oma tööd ja teeb seda hästi. Samuti oleme kindlad, et kui president Toomas Hendrik Ilves teatab, et Savisaare juhitavat erakonda ei saa valitsusse kaasata, käitub ta riigimehelikult ja seisab Eesti riigi eest.

Kui Eesti on tõesti selline, nagu Edgar Savisaar ja tema mõttekaaslased seda näevad, pole küll tegu demokraatliku õigusriigi, vaid diktatuuri all ägava pseudosotsialistliku maaga. Kindlasti teab Savisaar isegi, et see pole nii, kuid märtrioreool ja avalikkuse eksitamine on tema suhtlusmeetod.

Õnneks mõistab mõni keskerakondlanegi, et nii kaitsepolitsei andmeid kui presidendi sõnu tuleb tõsiselt võtta. Kalle Laanet, Ain Seppik ja Jüri Ratas on jäänud eriarvamusele, aga neid Keskerakonna niinimetatud tõekomisjoni töösse kaasatud ei ole. See tõestab jällegi, et selles parteis on Savisaare arvamus ja vale arvamus.

Ilmselt jääb Savisaar Keskerakonda ja Tallinna linnavalitsust juhtima, sest tema tõsiuskseid toetajaid ei väära miski: ei vaikimine pronksiööl, lindiskandaal ega Venemaalt oma tegemisteks salaja raha küsimine. Arvestatavat poliitpartnerit Savisaarest valitsuses olla ei saa, kuid Reformierakond ja Isamaa ja Res Publica Liit võiksid seda jõulisemalt kinnitada, loobudes võimuliidust Keskerakonnaga kohalikes omavalitsusteski.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles