100 kunstnikku osaleb ühel näitusel

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Arrak silmitseb ülevaatenäitusel “Muutuv ja muutumatu” koos kunstnikust kaasa Iviga Enn Põldroosi, Kaire Nurga, Ivar Kaasiku, Cartieri ja Triin Martsi maale.
Jüri Arrak silmitseb ülevaatenäitusel “Muutuv ja muutumatu” koos kunstnikust kaasa Iviga Enn Põldroosi, Kaire Nurga, Ivar Kaasiku, Cartieri ja Triin Martsi maale. Foto: Urmas Luik

Pärnu uue kunsti muuseumis avatud Eesti maalikunstnike liidu ülevaatenäitusel osaleb tänavu rekordarv kunstnikke, kelle seas on nii tuntud klassikuid kui alles oma käekirja otsivaid maalitudengeid.

Maalid kogusid kunstnikelt kokku ja panid Vaiko Eduri abiga üles Tartu ülikooli professor Jaan Elken ja Eesti kunstiakadeemia (EKA) avatud akadeemia professor Mari Roosvalt.

“Üllatus oli, et põlvkondade vahetus on nüüd reaalsus,” tunnistas Elken. “Uusi tulijaid on hästi palju. Ma kõiki nägupidi ei tunnegi veel ja küsisin näituse avamisel siiralt, kes keegi on.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles