Pärnumaal vajasid hooletud lõkketegijad kiirabi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva pärastlõunal süttis Audru vallas Papsaare külas lõkkest 3000 ruutmeetrit kulu. Lõket teinud paar oli juhtunust nii sügavas šokis, et vajas arstiabi.

Tulekahju levis kella 15.44 ajal Välja teel heinaga kaetud metsaäärsel maatükil, mis on kruntideks mõõdetud ja tähistatud. Hooneid selles kohas pole.

Kuluheinal lõket teinud paar oli püüdnud tuld ise rehade ja puuokstega kustutada, kuid see neil ei õnnestunud, sest tuul oli küllaltki tugev.

Päästetöid juhtinud Pärnu päästekomando rühmapealiku Toomas Siku teatel said päästjad tule kontrolli alla nelja minutiga. Tulefront peatati paar meetrit enne lähedal asuvat metsa.

Pärast seda kui päästjad olid tulekahju kustutanud, hakkas kuumusest ja ärevusest esialgu halb lõket teinud naisel ja siis mehel. Päästjad andsid mõlemale kohapeal esmaabi ja kutsusid kiirabi.

Siku sõnutsi olid see päästjatele täna juba teine samalaadne väljakutse vaatamata sellele, et eilsest kehtib looduses tule tegemise keeld. Vaevalt pool tundi enne käest läinud lõket Papsaare külas kustutasid nad Tammistes Uuemetsa teel metsa all paarikümnel ruutmeetril põlenud kulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles