Kihnu ja Pärnu vahel jääb mereteele senine vedaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: PP

Pärnu maavanem Andres Metsoja (pildil) kirjutas aasta eelviimasel päeval alla korraldusele, millega riigihankel “Veetransporditeenus Kihnu-Pärnu-Kihnu reisiparvlaeva-liinil 1.01.2011–31.12.2012” on lihtmenetlusega pakkumusele vastavaks ja edukaks tunnistatud AS Kihnu Veeteede pakkumus.

Samal kuupäeval allkirjastasid maavalitsuse esindajana Andres Metsoja ja laevafirma esindajana juhatuse liige Toivo Kuldmäe Kihnu-Pärnu-Kihnu reisiparvlaevaliini avaliku teenindamise lepingu ajavahemikuks 1. jaanuar 2011 kuni 31. detsember 2012 klausliga, et tellija (maavalitsus) taotlusel võib lepingut pikendada aasta kaupa, kui riikliku tellimusena jääklassiga reisiparvlaevade liinile toomine viibib, kuid mitte rohkem kui kaks aastat.

Sama liini teenindamiseks tegi riigihankel osalejana pakkumuse OÜ Väinamere Liinid, mille pakkumuse tunnistas komisjon lihtmenetluse korras vastavaks, kuid pakkuja ei andnud vajalikku olulist lisateavet.

Seepärast kõrvaldas maavanem oma korraldusega 29. detsembrist 2010 osaühingu mainitud liinil pakkujate hulgast.

“Väinamere Liinid ei vastanud riigihanke menetluskomisjoni küsimustele pakkumuses esitatud teabe selgitamiseks korrektselt ja selgelt,” märkis maavanem.

“Probleemiks osutus sildumine nii Pärnu sadamas kui eri sadamate operaatoritega ning sellega kaasnes omakorda segadus sadamatasudega. Pakkuja ei esitanud eelkokkulepet või muud sellesisulist teenuse osutamiseks vajalikku dokumenti,” lisas maavanem.

Reisiparvlaevaliini teenindamist Kihnu ja Pärnu ning Kihnu ja Munalaiu vahel (maavanema korraldus 24. novembrist 2010) jätkab AS Kihnu Veeteed, mille Kihnu vald tunnistas aasta parimaks ettevõtteks, märkides esildises, et omavalitsuse arengu võtmetegur on püsiv laevaühendus mandriga ja Kihnu Veeteed annab tosinale Kihnu inimesele aasta ringi tööd.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles