Ooteaeg sulatas lasteaia järjekorra

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja abi Kaija Ellik (vasakul) ja õpetaja Raili Rotmaa seavad mängunurka.
Õpetaja abi Kaija Ellik (vasakul) ja õpetaja Raili Rotmaa seavad mängunurka. Foto: Ants Liigus

Lasteaia avamine venis. Sauga valla kuue küla pered ootavad pikisilmi Tammiste lasteaia avamist, mis vooluprobleemide tõttu on veninud kaks kuud.

Kuigi uus Tammiste lasteaed pidanuks uksed avama novembris, pääsevad lapsed sinna arvatavasti tuleval nädalal.

Sauga vallavanema Vello Tiidermanni selgitust mööda oli maja avamise paarikuuse venimise põhjus takistus seoses elektrivarustusega, mida Eesti Energia ei jõudnud õigeks ajaks tagada.

“Kui tegeled sellise suure asjaga, siis elekter on tavaliselt olnud asjake, mis tehakse ära nädalaga. Vool lubati korraldada 15. oktoobriks, tegelikult saime selle üle-eelmisel nädalal. Muu oli juba novembri alguseks valmis,” rääkis Tiidermann.

Eile olid Tammiste lasteaeda üle vaatamas tervisekaitse ja päästeameti töötajad, seetõttu ei osanud lasteaia direktor Daily Harjaks veel öelda, mis päevast täpselt lapsed majja pääsevad.

Osa lapsevanemaid loobus

Kui suvel oli küsimus, kas kõik soovijad majja ära mahuvad, siis nüüd seda muret Harjaksi kinnitusel enam pole, sest paarkümmend peret on otsustanud ooteaja vältel lasteaiakohast loobuda. Mitu Pärnu linna lasteaedades käinud last jätkab seal ja osa elanikke on seetõttu end valla elanikeregistrist uuesti välja kirjutanud.

“Järjekorda pole, kuid kohad on täis. Kõik, kes sel aastal on soovinud, on koha saanud,” kinnitas Harjaks.

Juhataja lisas, et mõistab neidki vanemaid, kes loobusid, sest ooteaeg oli pikk, kõigil ei olnud võimalust last kodus hoida ja nad pidid leidma muu lahenduse.

Sauga vallas on kaks lasteaeda ja Tammiste lasteaia teeninduspiirkonda jäävad Pulli, Rütavere, Urge, Vainu, Kiisa ja Tammiste küla. Rühmade jaotusest olenevalt mahutaks maja 96 last, kuid sel aastal saab lasteaed vastu võtta 76 last, kuna sõime-, aia- ja liitrühmades on lubatud ise arv kohti.

Tööle hakkavad poolteise- kuni kaheaastaste sõimerühm, kahe-kolmeaastaste ja kolme-nelja-aastaste rühm ning nelja- kuni kuueaastaste liitrühm. Igal rühmal on eraldi magamistuba, kus saab ka mängida, ja oma eestuba, kus saab nii süüa, mängida kui tegelda õppekasvatusega.

Kõigil rühmadel on oma tuulekoda, mis tähendab seda, et iga rühma lapsed ja lapsevanemad pääsevad majja eraldi uksest.

Harjaks mainis, et mingeid erilisi liiva ja veega mängimise tube majja mahutada pole võimalik, see-eest on lasteaia õuel väga uhke mänguväljak, kus lapsed peaksid saama oma mänguvajadused ära rahuldada.

Õue-mänguala on jaotatud kaheks: üks osa on mõeldud kahele vanemale rühmale ja teine väiksematele ja sõimelastele.

Jalgrattateid õuealal küll pole, kuid olemas on nii korvpallikonstruktsioonid kui kaugushüppekastid ning õuesõppe katusealused ja õpetajail on võimalik õppekasvatust õueski ette võtta.

Kogu lasteaia personal on tööle asunud.

Lasteaeda viib buss

Linnabuss number 16 on pandud sõitma lasteaiani, et töötajad ja lapsed jõuaksid Tammiste poolt lasteaeda. Urge ja Rütavere suunast tulijail tuleb endal liikumisvahend leida.

“Meie põhimure on selles, et buss number 16 tuleb lasteaiani igal paaristunnil ja läheb siis kohe jälle ära, vanem ei jõua tuua last meile ja minna bussi peale tagasi. See aeg jääb lühikeseks,” nentis Harjaks.

Juhataja lisas, et vanemal on küll võimalik tulla või minna teise bussiga, mis sõidab Tammiste aiandini, kuid see peatus jääb lasteaiast kaugemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles