Saabuv sulailm seab lumised katused varisemisohtu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuste ärahoidmiseks tuleb katused lumest puhastada.
Õnnetuste ärahoidmiseks tuleb katused lumest puhastada. Foto: Urmas Luik

Sindi, Tõstamaa ja Pärnu katusevaringud pole Pärnumaal ainsad viimasel ajal toimunud õnnetused, ühe õppehoone osa katust kukkus paar päeva tagasi sisse ka sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis, vahendasid ERRi raadiouudised.

Päästetöötajad hoiatavad, et katustele kogunenud lumi põhjustab järjest sagedamini õnnetusi ja eriti ohtlikuks kujuneb olukord sulailma saabumisel.

"Viimasel ajal on märgatavalt suurenenud selliste õnnetuste arv, kus lume raskuse tõttu on maja katused hakanud sisse varisema," rääkis Lääne-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juhataja asetäitja Jaanis Otsla ERRi raadiouudistele.

Viimane selline juhtum oli täna öösel Sindis, kus elumaja katus sisse vajus ja elanikel tuli varisemisohu tõttu mujale ööbima minna. Ka Paikuse politseikoolis varises paari päeva eest osa ühe õppehoone katusest.

Tahaksin meelde tuletada tehnilise järelevalve ameti hoiatust, et raske ja paks lumi võib kergesti põhjustada katusekonstruktsiooni varisemist ja ohtlikuks peetakse juba üle 30 sentimeetri paksust lund, kui see on märg," pani Otsla inimestele südamele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles