Talisuplejad lähevad medaleid tooma

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kütt.
Tõnu Kütt. Foto: PP

Laupäeval, 8. jaanuaril talisuplusfestivalil „Pirita Open 2011” osalevad pärnakad teevad kaasa kõikidel võistlusaladel, sest esimest korda on neil võistkonnas naistalisupleja - Piret Mathiesen.

„Kästi, öeldi, et neil pole naisvõistlejat,” tõdes muiates nüüd juba kolme kuu pikkuse talisuplejastaažiga muusikaõpetaja. „Nii et ma ujun käsu korras.”

Samas nentis võistlustel osalev ujumistreener Artur Tikkerbär, et algajal on head väljavaated: naisvõistlejaid pole „Pirita Open 2011” raames Eesti taliujumise meistrivõistlustel teab kui palju. Erinevalt meestest, kelle arvestuses on osalejaid hoopis arvukamalt, nende hulgas Tikkerbäri õpilased Bruno Nopponen, taliujumise mitmekordne maailmameister, ja taliujumise MMi medalimees Henri Kaarma.

„Pärnakaid ongi võistlustel vist kõige rohkem,” pakkus Tikkerbär.

Tallinna olümpiapurjespordikeskuse ja jahisadama territooriumil toimuva festivali võistlusalad on 25 meetrit rinnuli, 50 meetrit vabalt, 4x25 meetrit vabalt teateujumine ja 450 meetri pikkune taliujumismaraton.

Viimasel alal on tiitel kaitsta pärnakal Tõnu Kütil (pildil).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles