Juhtkiri: Kui see on tõde, pole valet vajagi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eile avaldas kõige truumatest keskerakondlastest koosnev komisjon oma tõe, mis puudutab partei juhi Edgar Savisaare Keskerakonna tarvis rahaküsimist Venemaalt.

Oodatult mõistis niinimetatud tõekomisjon, kuhu kuulusid Kalle Klandorf, Evelyn Sepp ja Mailis Reps, Enn Eesmaa, Lembit Kaljuvee, Urmi Reinde ja Andres Rozalka, Savisaare kõigis küsimustes puhtaks, õigeks ja peaaegu pühakuks. Korrates samu hinnanguid-arvamusi, mida Keskerakond pärast Savisaare skandaali puhkemist järjekindlalt esitanud.

Kahtlemata ei hoidnud tõekomisjon tagasi süüdistusi kaitsepolitsei aadressil. Taaskord maalitakse pilt, nagu täidaks kapo koalitsiooni tellimust ülesandega opositsioonilist Keskerakonda nende juhi kaudu tasalülitada.

Komisjoni raportit läbivad üllad ja kaunid sõnad “õigusriik”, “demokraatia”, “põhiseadus”, “õiguskultuur”, nagu oleks Keskerakond tõepoolest see ainuke tõe, õiguse, põhiseaduse ja demokraatia kants Eestis. Ülejäänud paistavad nende arvamust mööda kõike head ja väärtuslikku ainult õõnestavat.

Jällegi saab Pärnu Postimees tõdeda, et õnneks ei ela me sellises riigis, nagu Edgar Savisaar ja tema jüngrid paista lasevad.

Põhiseadus ja demokraatia on Eesti Vabariigis kaitstud ning kaitsepolitsei kaitseb riiki, mitte ei õõnesta seda. Kapo esitatud tõendeid ja näiteks president Toomas Hendrik Ilvese hinnanguid arvesse võttes tuleb oht Eesti demokraatiale ja põhiseadusele just Savisaare juhitavast Keskerakonnast, mitte mujalt ja tõekomisjoni musta valgeks rääkiv raport vaid kinnistab seda arvamust.

Keskerakonna tõekomisjoni raportil pole vähimatki ametlikku mõjujõudu ega tähendust ja nende “oma tõde” on vajalik ainult Keskerakonnale endale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles