Sauga noortekeskus hakkab valmis saama

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja loodab jaanuari lõpuks tööd lõpetada.
Ehitaja loodab jaanuari lõpuks tööd lõpetada. Foto: Urmas Luik

Sauga abivallavanem Harri Aas sõnas, et Eston Ehitus loodab jaanuari lõpuks oma töödega Sauga avatud noortekeskuse maja ehitamisel valmis saada ja veebruar kulub maja sisustamiseks.

Eritellimusmööbel selle tarvis tuleb vastavalt hanke tulemustele Standardilt.

Pärast seda, kui aeglaselt kulgenud ja mitmeks kuuks seiskunud töö tõttu Facio Ehitusega kimpus olnud vald läinud suvel ehitaja välja vahetas, on abivallavanema kinnitust mööda kulgenud tööd tempokalt. Vaid külma tõttu jääb mõni välistöö kevadsuvesse.

Eelmise ehitaja käe all pidanuks maja valmis saama mullu kevadel.

Kuna Facio võitis maja ehitushanke oma madala pakkumisega, millest olenes valla Euroopa regionaalfondist saadud toetussumma, ja jäi hiljem tööde teostamisega hätta, oli vald sunnitud nüüd summa väiksuse tõttu osast kavandatust, näiteks õue ronimisseinast, rulakausist ja pinkidest loobuma.

Hoone arhitektuurse väljanägemise autor on arhitekt Veronika Valk, kes nägi maja Tallinna maantee poolsesse otsa väikseid kuni tosina meetri pikkuseid tuulegeneraatoreid, mida samuti ei tule.

Aas kinnitas, et spordirajatised tegemata siiski ei jää, vaid tulevad hiljem muude projektide käigus. Noortekeskuse ja Tallinna maantee vahelisele alale on mõte edaspidi luua muidki spordiplatse.

Noortekeskuse nime kandev maja pole siiski mõeldud ainult ja erandita noortele. Ühtlasi kujuneb sellest multifunktsionaalne kultuurikeskus, mis vallas siiani puudus.

Valla humanitaarnõuniku Ave Grenbergi kirjeldust mööda tulevad kahekorruselise hoone alumisele korrusele piljardi, teleri, muusikakeskuse, arvutite, kott-toolide ja mängudega ruumid noortele aja veetmiseks, saun ja raamatukogu.

Ülakorrusele jäävad lava ja 120 istekohaga saal ühes esinejate garderoobiga, samuti huvitegevuse ruumid.

Nii saalist kui nõupidamisruumist pääseb otse kööki, kus on võimalik korraldada nii noortele kokanduskursusi kui katta seminaride-ürituste ajal kohvilaud.

Nõupidamiste tuba saab kasutada kunsti- või käsitööringi tarbeks, helikindlas ansambliruumis harjutada pillimängu ja meediaklassis õppida filmitegemist, ajakirjandust ja fototöötlust.

Nõunik kinnitas, et valdki ootab väga saali, kus saaks teha oma traditsioonilisi esindusüritusi, mida sobiva koha puudumisel on siiani harva korraldatud. Seni on selleks tulnud kasutada õhtusel ajal Jänesselja lasteaia saali või eraomandis Sauga toidutaret ja kiviaita Sauga põhikooli kõrval.

Grenberg tõdes, et saali ootuses on tekkinud täiskasvanuil huvi luua rahvatantsurühm ja segakoor, mille tarvis on vaja veel leida juhendajad. Nõunik nentis, et alevikus on võimla, kuid see on pidevalt hõivatud treeningutega ja tantsijatel polnud seni harjutuskohta.

Majas on ka invalift ja nii saavad ratastoolis liikujad osa kogu keskuse tegevusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles