Lauri Luur: Emotsioonid üle pea

Lauri Luik
, Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luur.
Lauri Luur. Foto: PP

Käies koosolekutel, rääkides eri osapooltega ja lugedes Pärnu Postimehes kirjutatut, jääb mulle järjest enam mulje, et emotsioonid ja eelarvamused kasvavad üle pea ja haldus- ja riigireformi suur eesmärk kipub ununema.

Eelmise aasta novembris Pärnumaa omavalitsuste kohtumisel, kus hinnati maakonna haldusterritoriaalse korralduse teoreetilisi mudeleid, jõudsid meie linna- ja vallajuhid ühisele seisukohale, et kehtiv olukord omavalitsusmaastikul (kus kõige arvukam omavalitsuste grupp on 1000–2000 inimesega) on oma aja ära elanud ja vajab uuendust.

Uuendusena pean silmas senisest suuremaid ja võimekamaid omavalitsusi. Kuid toona kaalutud viiest variandist ei suudetud siiski leida seda kõige paremat. Mis on loogiline, sest vastasel juhul oleks reform juba tehtud. Olen seda väidet mitmes kohas välja käinud ja üldine arvamus on olnud toetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles