Pere Leib maksis karmilt kätte

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Andrus Raadiku (nr 1) isiklikust punktipanusest ja emotsionaalsusest ei piisanud, et meeskonda Tartus käima ning võidule vedada.
Kapten Andrus Raadiku (nr 1) isiklikust punktipanusest ja emotsionaalsusest ei piisanud, et meeskonda Tartus käima ning võidule vedada. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi meeskond alustas Schenkeri liiga põhiturniiri teist ringi Tartus ja kaotas vanale rivaalile Pere Leivale 1:3.

Detsembri lõpus tulid pärnakad Eesti karikavõistluste poolfinaalis tartlaste vastu välja juba lootusetuna tundunud kaotusseisust, nüüd maksis Pere Leib oma publiku ees siis kätte.

Avageimi võitis 25:21 Pärnu, kolm järgmist kuulusid 25:22, 25:17 ja 25:23 Tartule. Võitjate resultatiivseim oli 17 punktiga Martti Juhkami, pärnakatest kogus Andrus Raadik 15, Ardo Lünekund 13 punkti. Tartlastel oli parem servi vastuvõtt, nad said rohkem blokipunkte ja lõid serviässasid.

“Tartlased olid koduväljakul tahtmist täis,” meenutas Pärnu meeskonna juhendaja Andrei Ojamets. “Meil oli häälestusega probleeme, kuigi Andrus Raadik ikka üritas mehi üles kütta. Me tegime palju omavigu, ei suutnud kaitsepalle realiseerida. Juhkami meile nii palju pahandust ei teinudki, kui kartsime. Neljandas geimis, kui meil lootus hakkas tekkima, ta siiski tuli, lõi kaks serviässa ja kustutas meie variandid.”

Pere Leib üllatas pärnakaid sellega, et pani esimeses geimis tõstma Kristjan Kaisi, aga jäi kohe 4:15 taha, kaotas avageimi ja tõi Andres Toobali tagasi. Vahetusi, pealegi sunnituid, tegi ka Pärnu.

“Jaanus Nõmmsalu sai edasist hooaega, eriti aga EM-finaalturniiri silmas pidades põlve raviva süsti. Olime valmis selleks, et ta saab taastuda ja me teda enne jaanuari teist poolt ei kasuta,” rääkis Ojamets. “Aga Jaanus oli Tartus kaasas ja kui Elia Lullal blokis sõrm liigesest välja löödi, saatsime Nõmmsalu platsile.”

Ojamets arvas, et jõulu- ja uusaastapausi, samuti Pärnu spordihalli varingu ja praeguste kinniste uste taha pole mõtet kaotust vabandades pugeda.

“Ka teistel oli vaheaeg. Ja meie viimased trennid olid head,” ütles treener.

Järgmisena mängib Pärnu võrkpallimeeskond laupäeval kodus TTÜga, kellele aasta lõpus üllatuslikult alla jäädi, kes aga nüüd teise ringi avamängus üllatuslikult Schenkeri liiga eelviimasele, Daugavpilsile kaotas. Kus Pärnu ja TTÜ kohtuvad, on veel lahtine, aga kõige loogilisem, et kesklinna koolide võimlas. Kui ei juhtu ime ja ei saa juba taas suurde halli.

Liigat juhib 30 punktiga Tallinna Selver, Läti Ozolnieki Poliurs on 26 punktiga teine, Pärnu 22 punktiga kolmas, Riia Lase-R 20 punktiga neljas, järgnevad 17 punktiga TTÜ, Tartu Pere Leib ja Jelgava Biolars.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles