Keskkonnaamet kutsub koole veekogusid uurima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjuspäi vette sattumine võib lõppeda traagiliselt. Foto on illustratiivne.
Purjuspäi vette sattumine võib lõppeda traagiliselt. Foto on illustratiivne. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Keskkonnaamet kutsub kõigi maakondade üldhariduskoolide õpetajaid ja 8.-12. klassi õpilasi osalema uurimusliku õppe projektis "Minu kodukoha veekogu bioloogilised, kultuurilised ja majanduslikud väärtused".

Uurimusliku õppe projekti eesmärk on uurida koolilähedase veekogu (jõgi, järv) seisundit ning veekogu rolli inimasustuse kujunemisel minevikus, olevikus ja tulevikus. Projekt vältab üle aasta: tänavu veebruarist aprillini 2012, andis teada keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu.

Projektis saab osaleda kolm kooli igast maakonnast, kokku 45 kooli. Osalemiseks ootab keskkonnaamet koolilt kuni ühe A4 lehekülje pikkust motivatsioonikirja, kus põhjendatakse oma soovi, märgitakse veekogu, mida soovitakse uurida, ja millistes keskkonna või teiste valdkondade projektides on kool eelnevat osalenud. Kooli soovi osalemiseks kinnitab direktor vabas vormis. Motivatsioonikirja ja direktori kinnituskirja oodatakse hiljemalt  25. jaanuariks e-posti aadressil Reet.Kristian@keskkonnaamet.ee

Osalejad selguvad motivatsioonikirjade põhjal hiljemalt 15. veebruariks. Märtsis-aprillis toimuvad kuues maakonna keskuses õppeseminarid, kus tutvustatakse projektis toimuvat ja jagatakse osalejaile projekti töövahendid ning õppematerjalid. Vaatlused ja uuringud toimuvad aprillist novembrini.

Vaatlustulemused sisestavad koolid internetipõhisesse andmebaasi. Tulemuste alusel tehakse kokkuvõtted, mis avaldatakse projekti kogumikus. Projekt lõpeb konverentsiga 2012. aasta aprillis, kus esitletakse tulemusi ja kogumikku ning tunnustatakse parimaid.

Projektis vajalikud töövahendid jagatakse osalejaile tasuta ja need jäävad pärast projekti lõppemist koolile. Seminaridel ja konverentsil osalemine on tasuta. Seminarile sõiduks tellitakse maakonnakeskustest väikebussid seminari toimumispaikadesse.

Koolidelt oodatakse kolme kuni nelja konverentsil osaleja sõidukulude tasumist 2012. aasta aprillis. Projekti kulude hulka pole arvestatud ka sõidud vaatluspaika(desse).

Projekti tuumikusse kuuluvad kaks õpetajat (loodusainete ja humanitaarainete õpetaja) ning 3 õpilast 8.-12. klassist, kokku 5 inimest. Projekti tegevustesse saab aga kaasata sõltuvalt kooli suurusest kõik vastava vanuseastme õpilased või huvilised.

Projekt kujundab õpilastes arusaama, kuidas hoida ja kaitsta keskkonda. Vaatlustulemusi saab kasutada eri õppeainetes uurimistööde koostamisel, ainetevahelise lõimumise edendamiseks ja koolidevahelise koostöö tõhustamiseks.

Projekti rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles