“Mees ja Naine” avamist varjutas mure muuseumi tuleviku pärast

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mark Soosaar avaldas täna Pärnus uue kunsti muuseumis enda kureeritud 23. rahvusvahelist aktinäitust “Mees ja Naine” avades, et see aktinäitus võib jääda viimaseks, kuna Esplanaadi 10 maja, mille esimesel korrusel muuseum tegutseb, võib ähvardada lammutamine, kui linn seda uuelt omanikult tagasi ei osta.

Linn müüs kunagise parteimaja aastate eest eraomandusse klausliga, et uue kunsti muuseum saab selle esimesel korrusel igavesest ajast igavesti tegutseda, ent toonane eraomanik pankrotistus ja tulenevalt sellest ei kaasnenud Esplanaadi 10 pankrotipesast ostnud uuele, nüüdsele omanikule enam sama kohustust.

“Toomas Kivimägi väitis linnapeana oma valitsemisajal, et tal on kogu aeg tagataskus poolteist miljonit eurot: kui kohus sunnib linna maja tagasi ostma, ta selle liigutuse ka teeb, ja sellisel kujul pärandas Kivimägi linna uuele linnapeale. Nüüd linnavalitsus väidab, et ei ole huvitatud, ei saa ja neil ei ole võimalik seda maja poole hinnaga tagasi osta, ehkki uus omanik on ühe variandina valmis maja mitte lammutama,” nentis Soosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles