Kohaliku toidu tootja tunneb ära kleepsu järgi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sõrra mõtles välja, kuidas teha vähesed toidutootjad rahvale nähtavamaks, et tarbijad hakkaksid veelgi rohkem eelistama head Eesti toitu.
Jaan Sõrra mõtles välja, kuidas teha vähesed toidutootjad rahvale nähtavamaks, et tarbijad hakkaksid veelgi rohkem eelistama head Eesti toitu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti teedel hakkasid vurama sõidukid kleebistega “Toodame Eesti toitu”. Kleebised saavad oma autole või traktorile kinnitamiseks nii põllumehed kui talupere liikmed ja põllumajandusettevõtete töötajad.

“Kohaliku toidu tootja auväärne amet tuleb teha rahvale nähtavamaks, et inimesed hakkaksid rohkem Eesti toitu tarbima,” ütles Eesti põllumeeste keskliidu aspresident Jaan Sõrra.

Tegemist on Eesti põllumeeste keskliidu, Eestimaa talupidajate keskliidu ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoja ühise ettevõtmisega, millesse kõik panustasid võrdselt 10 000 krooni.

Talupidajate keskliidu peadirektor Kaul Nurm tõdes, et kohalik toit on alati värskem ja seda tarbides saab igaüks anda panuse Eesti küla arengusse. “Kui näed autot kleebisega “Toodame Eesti toitu”, siis tea, et selles sõidab põllumees. Suhtle temaga ja ehk saad talunikuga kokkuleppele, et osta toitu otse tema talust,” rääkis ta.

Esimesed 1000 kleepsu said teraviljatootjad, kuid neid on võimalik küsida kõigil ülejäänud põllumajandustootjatel. Selleks tuleb võtta ühendust mõnega ülalnimetatud kolmest organisatsioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles