Kaupo Meiel: Pärnu tituleeritud tammepuud

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärnu Rannaparki Estonia termide juurde istutasid nädala jooksul uued puud president Arnold ja Ingrid Rüütel ning president Toomas Hendrik Ilves, aidates kohalikul Rotary klubil jätkata vana traditsiooni ja katta pargilõik esinduslike puudega.

Nende puudega oli veidi segadustki, aga vanadesse ja hallidesse aegadesse tõi ivake selgust Mark Soosaar, kes kirjutas Pärnu Postimehe veebilehel: “Mänd, mille tegelikult istutas 2003. aastal Mongoolia president, on teabetahvli järgi Sloveenia presidendi puu. Võin seda kinnitada, kuna olin ise istutamise juures.”

Kunagise Rüütli pihlaka kohta kirjutas Soosaar: “Arnold Rüütli pihlaka saagis keegi maha ja känd vedeles muru sees mitu aastat. Soovitasin Ingrid Rüütlil tulla uut puud istutama, kuid proua Rüütli arvates oli see linnavalitsuse ülesanne. 2005. aastal lõpetasime piinliku loo koos Kaja Mustaga. Istutasime ilma puuta teabetahvli juurde uue “Arnold Rüütli pihlaka”, mille tõin Raplamaalt Kükita metsast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles