Infopäev aitab noortel tööeluvalikuid teha

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte infopunkt.
Pärnu noorte infopunkt. Foto: AFP / Scanpix

Pärnu õppenõustamiskeskuses on 25. jaanuaril noortega tegelevatele spetsialistidele infopäev “Tõhusad vahendid noortele tööellu sisenemiseks”.

Pärnu noorte infopunkti karjääriinfo spetsialisti Kätlin Aadamsoo jutu järgi on noortel tööturule minna raske, sest tööandjate silmis on nende tööle võtmisel suurim miinus vähene töökogemus. “Tihti ei oska noored oma kogemusi rõhutada ja hinnata ega tea vajalikke ja toetavaid infokanaleid,” rääkis ta.

Aadamsoo selgituse kohaselt on nende probleemide ennetamiseks loodud nii veebiportaale kui karjäärikeskusi, kust noored saavad nõu ja abi haridus- ja tööeluvalikutes. Infopäeval tutvustataksegi piirkondlikke noorte teavitamis- ja nõustamiskeskuste pakutavaid teenuseid, CV koostamise portaali Stardiplats.ee ning hariduse ja karjääri planeerimist toetavat portaali Rajaleidja.ee.

Stardiplats on internetikeskkond noortele, kuhu saab kokku koguda enda kõikvõimalikud õpi- ja töökogemused, analüüsida oma õpitulemusi ja lisada õpitu tõendamiseks tunnistused, sertifikaadid, diplomid vms.

Stardiplats juhib tähelepanu noorte arvestatavatele kogemustele, mis on omandatud mitteformaalse õppimise teel formaalse hariduse või töökogemuse kõrval või asemel, ning õpetab noori oma väärtuslikke kogemusi hindama ja esitlema. See on koht, mis suunab märkama iseenda kogemusi ja loob aluse nende esitlemiseks teistele. Portaalis võib koostada CV tööandjale saatmiseks või esitada see haridusasutusse varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamiseks.

Rajaleidja abistab karjääriotsuste tegemisel korrektse ja struktureeritud hariduse, tööturu ja elukutsete infoga. Näiteks alajaotusest “Noor” leiab kasulikku infot õpilane, kes on alles oma karjääri kujundamise alguses ning vajab nõu ja abi nii enda tundmaõppimisel, töömaailma uurimisel kui õppimisvõimaluste leidmisel kodu- või välismaal.

Koolitajad on Hegle Sarapuu AS Trinidad Consultingust, SA Innove karjääriteenuste arenduskeskuse spetsialistid ning teavitamis- ja nõustamiskeskuste spetsialistid.

Infopäevad toimuvad peale Pärnu Tallinnas, Tartus ja Jõhvis  ning neid korraldab Eesti Noorsootöö Keskus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles