Pärnakad lõpetasid noortesarja hiilgavalt

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordikooli laste kergejõustikupäev.
Pärnu spordikooli laste kergejõustikupäev. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Tallinna Kadrioru staadionil "TV 10 olümpiastardi" 45. hooaja finaalvõistlusel võidutsesid mitmevõistluses kuni 14aastaste seas pärnakad Rasmus Roosleht ja Ann Marii Kivikas.

Kolmapäeval-neljapäeval toimunud jõuproovil esines hiilgavalt kaheksavõistluses 6788 punkti kogunud, Paikuse põhikoolis õppiv Kivikas, kes parandas oma tippmarki 370 punktiga.

"Enne viimast ala, 600 meetri jooksu kaotas ta liidrile 283 punktiga," rääkis neidu treeniv Pärnu spordikooli ja SK Altiuse treener Romet Mihkels. "Võrdlesime aegu ja vaatasime, et võitu on võimalik püüda. Ann Marii läks kohe liidriks, tegi soolojooksu ja edestas kokkuvõttes teiseks jäänut 35 punktiga."

Kivikas ütles ETV spordisaatele, et mitmevõistlus oli talle raske, kuid põnev, sest ta ei tegele kõigi aladega. Võit tuli neiule üllatusena.

Pärnu Ülejõe põhikooli õpilane Roosleht läks poiste üheksavõistluse viimasele alale vastu kindla liidrina, edestades konkurente ligemale 500 punktiga.

"See oli puhas töövõit," tunnustas noormeest Niidupargi kergejõustikuklubis treeniv Mihkel Lembit. "Rasmusel oli vaja koolis käia ja ega siis harjutamiseks väga aega olnud. Lastevõistlus on ka selline, et teivashüppes võinuks väga kergelt null tulla. Algkõrgus tuli tal päris raskelt."

Samal ajal kiitis treener õpilast. "Tegu on tubli töömehega ja treeneri ja õpilase koostöö sujub hästi," lisas Lembit. 

Roosleht ise ütles pärast võistlust, et võit tähendab talle palju. "Olen selle nimel treeninud ja eesmärk on saavutatud," lausus 7485 punkti kogunud ja järgmist konkurenti 221 silmaga edestanud nooruk.

Mõlemad võitjad said auhinnaks jalgratta.

Peale kahe eelmainitu tuli Mihkelsi õpilane Carlyn Pukk nooremate tüdrukute kuuevõistluses viiendaks. Sama saavutusega sai nooremate poiste üheksavõistluses hakkama Lembitu õpilane Karl Orgusaar.

"Pärnu on praegu väga kõva," muheles Lembit.

Suurte koolide arvestuses saavutas Pärnu Mai kool sarja kokkuvõttes 14. koha. Võitis Rakvere gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles