Möödunud aastal sõi iga eestimaalane 20 kilogrammi leiba aastas, mis teeb nädala kohta keskmiselt pätsi. Umbes teist niisama palju ehk 18 kilo inimese kohta söödi mullu saia.
Iga eestimaalane sööb pätsi leiba nädalas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazer Eesti juhatuse esimehe Kristjan Kongo jutu järgi on päts leiba nädalas vähem, kui Eesti toitumissoovitus ette näeb.
“Tegelikult oleks hea, kui sööksime leiba praeguse kahe viilu asemel vähemalt kolm viilu päevas, mis tähendab ligikaudu poolteist pätsi nädalas,” rääkis Kongo. “Samal ajal sööb eestlane aastas umbes kolm kilogrammi rohkem leiba kui lätlane.”
LEIVAMÜÜK
2010. aastal müüdi Eestis
25 520 000 kilogrammi leiba, sellest
17 311 000 kilogrammi oli must ja rukkileib,
5 820 000 kilogrammi peenleib,
2 196 000 kilogrammi seemneleib,
194 000 eri lisanditega leib.
Allikas: turu-uuringute firma Nielsen