Vanalinna põhikool saab õppija arengu toetaja auhinna

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikool.
Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Vanalinna põhikooli õpikeskus saab homme Tartus Vanemuise teatris toimuval tänuüritusel tunnustussüsteemi „Eestimaa õpib ja tänab“ õppija arengu toetaja auhinna.

Pärnu Vanalinna põhikooli juurde loodud õpikeskuses õpivad lapsed, kellele nõustamiskomisjon on soovitanud õppida väikeklassis, rühmas või individuaalsel õppel.

Õpikeskus aitab õpilastel saavutada õppides eduelamusi, kujundab igapäevaeluga toimetulekuks vajalikke oskusi, võimaldab täita koolikohustust ning omandada põhiharidust õpilastel, kelle haridustee oleks eri probleemide tõttu pooleli jäänud.

Kahetasandiline tunnustussüsteem „Eestimaa õpib ja tänab“ on välja töötatud üldharidusasutuste haridusala väärt tegude toetamiseks ja hea kogemuse levitamiseks. Esimest korda antakse üleriigiliselt välja hariduse sõbra ja toetaja auhind, õppija arengu toetaja auhind, õppeasutuse eestvedaja ja arendaja auhind, Eestimaa ja kodanikutunde auhind ning loodus- ja täppisteaduste auhind.

Nii soovitakse tunnustada inimesi, kes on panustanud õppijale sobiva arengukeskkonna loomisesse, olgu tegu õpetaja, koolijuhi, lasteaedniku, hoolekogu liikme, lapsevanema või ettevõtjaga.

Pärnu linnast esitati nelja kategooriasse 14 kandidaati.

Tunnustussüsteem „Eestimaa õpib ja tänab“ töötati välja „Õppe kvaliteedi parendamine õppeasutuste sise- ja õpitulemuste välishindamissüsteemi arendamise kaudu“ (ÕKVA) programmi raames.

Programmi viib ellu riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus, toetavad Eesti riik ja Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles