Rakvere teatri menuk taas Endla Küünis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri lavastuses mängib peaosa Üllar Saaremäe, Roosamammat kehastab Ines Aru.
Rakvere teatri lavastuses mängib peaosa Üllar Saaremäe, Roosamammat kehastab Ines Aru. Foto: Toomas Tuul

2. veebruari õhtul mängib Rakvere teater Endla Küünis üht oma viimaste aastate populaarsemat lavastust, Eric Emmanuel Schmitti näidendit “Oscar ja Roosamamma: kirjad Jumalale”.

Selle on lavastanud ja peaosa mängib Üllar Saaremäe, Roosamammat kehastab Ines Aru.

„Oscar ja Roosamamma“ räägib kümneaastase Oscari viimastest elupäevadest ja sellest, kuidas ühes päevas võib olla kümme aastat, kui neid elada oskad.

Oscar oskab, sest teda õpetab Roosamamma. Tänu nende omavahelisele sõprusele leiab haige Oscar taas elurõõmu, tahtmise leppida oma vanematega ja julguse saatusele püstipäi vastu minna.

„Oscar ja Roosamamma“ on tõepoolest menukas lugu: lavastuse nelja eluaasta jooksul on seda mängitud Eesti igas nurgas ja Endlas toimub 129. etendus.

“Näitlejana on ühe lavastuse mängimine nii palju kordi juba suur kogemus. Ja on veider, et seda lugu mängides pole mul kordagi tekkinud mõtet, et ei taha enam mängida. Näitleja seisukohast on see täiesti ainulaadne kogemus. Keerulisem on rääkida loo sisust. Kuna see lugu on väga puudutav, on isegi raske sõnades välja öelda, mida see minus on setitanud. Igal juhul on see õpetanud inimeseks olemist,“ rääkis peaosatäitja Üllar Saaremäe.

„Oscari ja Roosamamma“ on tõlkinud Indrek Koff, kunstnikutöö tegi Kristi Leppik ja muusikalise kujunduse Tarmo Linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles