“In Graafika“ levitab loomevabadust

, kunstnik ja kuraator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taje Tross sõrmitsemas tähestikuga (anti)klaverit.
Taje Tross sõrmitsemas tähestikuga (anti)klaverit. Foto: Alar Raudoja

Festival “In Graafika” pole kunagi olnud trükitehnika traditsiooniline väljapanek. Pigem kunstifestival, mille eesmärk on mängida kujutava kunsti ja elu vahelisel väljal, teha jänesehaake, uurida piirialasid, neid ületada ja ümber kujundada.

“In Graafika” on fenomen, mida üheselt hoomata ja lahti mõtestada on keerukas ja vahest tarbetugi. Ingliskeelne termin „printmaking” sõnastab selle nähtuse täpsemalt kui maakeelne „graafika”, sest nüüdisaegsele kunstnikule jääb vaid ühele tehnikale toetumine kitsaks ja ahistavaks. Ta valib tehnilise teostuse vastavalt sellele, mis tema ideed kõige paremini väljendada suudab, mis jätab reaalsusesse võimalikult suure ja selge jälje.


Kunst

“In Graafika” näitused on Pärnu linnagaleriis, kunstnike majas, Port Arturis, Endla teatris ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžis avatud 8. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles