Piirivalve, Harley’d ja tennis sisustasid Mai lasteaia poiste unelmate päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Mai tänava lasteaed korraldas kooliminevatele poistele traditsioonilise poistepäeva.
Pärnu Mai tänava lasteaed korraldas kooliminevatele poistele traditsioonilise poistepäeva. Foto: Erakogu

Juba viiendat aastat teavad Mai lasteaia kooliminevad poisid, et neid ootab talvel ees väga eriline päev. Nii tuli tänavugi ühel hommikul pea 30 poissi lasteaeda, seljakotis taskulamp ja treeningriided.

Üleeile hommikul kell 9 kogunesid poisid saali poistepäeva avamisele, et tutvuda päevakavaga ja laulda koos laulu „Rammumees“, mille autor on lasteaia muusikaõpetaja Kairi Kuusk.

Kõigepealt asuti hämarates ujularuumides taskulampide valgel orienteeruma. Ülesandeks oli leida üles oma nimega papptaldrik. Ujula oli nagu muinasjutuloss, kõikjal põlesid küünlad, isegi basseinis oli imepärane küünalatuledes saareke. Ujumisõpetaja Margot Enniko kutsus kõiki lapsi jälgima sillerdavat vett  – see oli tõesti imeline!

Miks oli vaja leida papptaldrik? Iga poistepäeva üks osa on meisterdamine. Kõik lapsed on tuttavad vahva muinasjututegelase Krõlliga, nii valmistaski iga poiss õpetaja Sirje Tattari eestvedamisel endale oma krõlli.

Järgmine üllatus oli iga poisi suur unistus - Pärnu motopoe külastamine. Sõbralik poepere näitas lastele kõiki mootorsõidukeid: tsikkleid, HTVsid, isegi uhke Harley sadulasse sai istuda. Lapsed proovisid pähe kiivreid – ohutus ikkagi eelkõige. Põnevust lisas poistele võimalus ise keerata süüteküünlaid ja panna isegi silindreid kokku. Külaskäiku jääb igale poisile meenutama motokataloog.

Pärast lõunasööki asusid noored mehed  jälle teele. Seekordne tee viis Lääne prefektuuri Pärnu kordoni. Enne veel, kui jõudsime väravani, astus meile vastu Pärnu kordoni juht piirivalvekapten Erki Timusk. Õues ootasid piirivalvurid, kes jagasid poisid kolme gruppi.

Poistele tutvustati piirivalvurite töid ja toimetusi. Elevust tekitas piirivalvekoerte oskuste demonstreerimine. Koerad olid ülitublid, allusid peremehe igale korraldusele. Laste arvukatele küsimustele vastasid piirivalvurid hea meelega. Selgitati, miks on koeri vaja, kuidas neid toidetakse ja kus nad magavad.

Järgmiseks tutvustati poistele piirivalvebussi. Poisid said vaadata suure binokliga, puhuda alkomeetrise ja panna tööle vilkurid ja sireen. Samaaegselt sõitis platsile mootorsaan, mille taga oli kelk. Nüüd oli poistel võimalus kordamööda nautida kelgusõitu.

Kolmas koht mida lapsed külastasid, oli relvatuba. Poistel lubati kõiki relvi kätte võtta –need olid väga rasked. Piirivalvur rääkis lastele, miks kasutatakse näiteks raketipüstolit ja kuidas päästa merejääl hädasolijat. Samuti said lapsed lähemalt uurida käeraudu ja kuulivesti.

Edasi seadsime sammud Tammsaare tänava tennisehalli poole. Seal panime selga spordiriided. Poisse juhendasid tennisehalli direktor Tiina Post ja treener Raul Kukk. Pärast soojendusharjutusi said kõik poisid endale reketi ja tennisepalli, et alustada tennisemänguga. Ehk sai just mõni poiss sel päeval tennisepisiku.

Jõudnud tagasi lasteaeda, ootas poisse saalis pidulik õhtusöök koos kooliminevate tüdrukutega. Pidulisi tervitasid poistepäeva lõpetamisel liikumisõpetaja Ly Akenpärg ja lasteaia direktor Anne Virula, kes tunnustasid lapsi ja jagasid nende rõõmu. Kõigile poistele jääb seda päeva meenutama poistepäeva voldik. Pärast tordi söömist löödi tantsu. Nii mõnigi poiss ütles, et see oli tema elu õnnelikem päev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles