ERR ja e-Riigi akadeemia avasid valijakompassi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valijakompass näitab suunda, mitte seda, millise erakonna poolt peab hääletama. Foto on illuistreeriv.
Valijakompass näitab suunda, mitte seda, millise erakonna poolt peab hääletama. Foto on illuistreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Eesti Rahvusringhääling ja e-Riigi akadeemia avasid valijakompassi, mille abil saavad huvilised võrrelda oma seisukohti erakondade omaga enne riigikogu valimisi.

Veebikeskkond valijakompass võimaldab kasutajal võrrelda oma seisukohti 30 ühiskondlik-poliitilise sõlmprobleemi osas riigikogu valimistel kandideerivate erakondade seisukohtadega. Erakondade positsioonide määramisel on arvesse võetud nii erakondade endi hinnangud kui ka valimisplatvormid ning teised avalikud allikad, teatas ERR.

"Valijakompass näitab suunda, mitte seda, millise erakonna poolt peab hääletama," ütles ERRi uudistejuht Urmet Kook „Terevisioonile“ antud intervjuus.

Valimiskompassi 30 väidet pani paika ekspertkogu, kuhu kuulusid Urmet Kook, ajakirjanik Külli-Riin Tigasson, politoloogid Anu Toots ja Iivi Anna Masso, sotsioloog Juhan Kivirähk ning kommunikatsioonispetsialist Agu Uudelepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles