Tantsulooja tantsud pandi raamatusse

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kädi Pärnoja.
Kädi Pärnoja. Foto: PP

Pärnumaa rahvakultuuri keskselts andis välja Pärnumaal Vändras tegutseva rahvatantsuõpetaja Kädi Pärnoja (pildil) tantsude raamatu “Tantsud Vändra metsast Pärnumaalt” ja tantsude saatemuusika CD.

Raamatus on kümme Pärnoja loodud tantsu: segarühma tantsud “Vändra polka” ja “Õlletalgu polka”, naisrühmale mõeldud “Mihkli valtser”, “Triinu polka”, “Suvevalss”, “Mälestuste aeg” ja “Armas neiu” ning memmede tantsud “Värten”, “Veerekese pääle” ja “Valsitants”.

Saatemuusika on plaadile mänginud rahvamuusikaansambel Seljanka ja lood seadnud Merike Kolk-Teppan.

”Kui raamatusse saaks panna naeru, siis kindlasti oleks see esimene asi, mida Kädi puhul peaks tegema. Sest naer, elurõõm ja naiselik veetlus on just need asjad, mis teda kõige paremini iseloomustavad inimesena ja tantsude loojana,” kommenteeris raamatu koostaja Heli Kallasmaa.

“Kuna naeru ennast ei ole kahjuks võimalik raamatukaante vahele panna, on see koos rõõmu ja naiselikkusega peidus igas Kädi loodud tantsus, mille oleme oma raamatusse talletanud,” lisas Kallasmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles