Mudaravila taga võib suve hakul ehitus alata

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana mudaravila rekonstrueeritakse basseinidest ja saunadest koosnevaks lõõgastusalaks.
Vana mudaravila rekonstrueeritakse basseinidest ja saunadest koosnevaks lõõgastusalaks. Foto: Henn Soodla

Pärnu vanast mudaravilast spaahotelli ehitada sooviv OÜ Mudaravila Investeeringud kavatseb mais-juunis ehitamisega alustada ja hotelli 2012. aasta suveks valmis saada.

Pärnu linna ja Mudaravila Investeeringute vahel sõlmitud lepingu järgi pidanuks ettevõte selle aasta jaanuariks ehitusluba taotlema. Kuna Mudaravila Investeeringud selgitas, et arhitektide büroovahetuse ja suure töökoormuse tõttu valmib spaahotelli eelprojekt 18. veebruariks ja põhiprojekt 29. aprilliks, nõustus linnavalitsus esmaspäeval ehitusloa taotlemise tähtaega pikendama 1. juunini.

“Loodame aprillis-mais ehitusloa kätte saada, siis ehituskonkursi välja kuulutada ja mais-juunis ehitamisega pihta hakata,” ütles Mudaravila Investeeringute juhatuse liige Margus Kangur.

Küsimusele, kas ehitustööd puudutavad ka mudaravila kinnistust väljapoole jäävat ala, vastas Kangur, et kinnistu piirest nad välja ei lähe ja suvel ei tohiks tööd kedagi segada.

Kolmekorruseline juurdeehitis

Enne ehitusprojekti valmimist võib uuest spaahotellist ettekujutuse saada eskiisi põhjal, mis valmis 2009. aasta kevadel. Ranna puiestee 1 arhitektuurikonkursi võitnud Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani töö näeb ette mudaravila rekonstrueerimise ja sellest 16 meetrit mere poole põhiosas kolmekorruselise juurdeehituse.

Juurdeehituse esimesel korrusel on restoran ja kohvik, teisel ja kolmandal korrusel 60-64 hotellituba. Osaliselt on majal neljas korrus, kus asuvad tehnilised ruumid ja mille katuselt rannavaateid nautida saab. Hoone on põhiosas 11 ja osaliselt 14 meetri kõrgune.

Rekonstrueeritav mudaravila jääb basseinidest ja saunadest koosnevaks lõõgastusalaks, mis galeriide kaudu on uue hoonega ühendatud. Maja hoovi on planeeritud 6 x 10 meetri suurune spaaklientidele mõeldud välibassein ja konteinerhaljastusega jalutusala.

Investoreid on juurde tulnud

Mudaravila Investeeringud maksis 2008. aastal linnale Ranna puiestee 1 kinnistu 50aastase hoonestusõiguse eest 36 miljonit krooni. Tookord oli ettevõttes osalus Margus Kanguril, Aare Partsil, Tarmo Sumbergil ja Andres Rätsepal.

Hiljem on Mudaravila Investeeringute omanike ring laienenud. 2009. aasta sügisel liitus seniste omanikega Aivar Pärna OÜ Citius A.P., selle aasta alguses Rootsi kodaniku Kenneth Andrew Lewise Audrurand Invest OÜ.

“Kaasasime kapitali,” kommenteeris Kangur omanike lisandumist. “Praegu on raha kinnisvarasse liikumas ja õige aeg selleks ettevalmistusi teha, kui 2012. aasta suvel hotellikülalised saabuvad.”

Mudaravila Investeeringud kavatseb omakapitali ja pangalaenu arvelt spaahotelli valmis ehitada ja selle Tarmo Sumbergi firmale pikaajalisele rendile anda. Eeldatav investeeringute maht on 100 miljonit krooni ehk 6,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles