Juhtkiri: “Proovikas” vajab tuge

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu noortebändide konkurss “Proovikas” on linna üks toredamaid, värvikamaid ja populaarsemaid ettevõtmisi. Vingeid noori muusikuid leidub Pärnus ridamisi ning konkurss annab suurepärase võimaluse end näidata, fänne koguda ja end teistega võrrelda. Kontserte, millel noored saaksid kogemusi omandada, pole kunagi liiga palju ja vaid tänu noortele mõeldud konkurssidele-ülevaatustele saabki Eesti muusika areneda.

Tänavuse “Proovika” lõppkontserti ähvardas aga veel hiljuti ärajäämine. Samasisuline teade rippus eilegi konkursi kodulehel. Ärajäämisi ja traditsioonide katkemisi on Pärnus liigagi palju olnud ja iga aasta toob mõne juurde. Ent uuesti alustada on keeruline ja kui noortebändide konkursi finaal ära jääb, saavad demovoorust edasipääsenud omajagu petta, sest tipp, mida “Proovika” võit selles kontekstis kindlasti on, jääb bändi tasemest olenemata saavutamata.

Pärnu kontserdibüroo ja kauplus Muusik, mis tänuväärt üritust seni tublisti vedanud, on varem teatanud, et “Proovikale” sai saatuslikuks see, et ei Eesti kultuurkapital ega hasartmängumaksunõukogu andnud selleks raha.

Kultuurkapitalil on oma reeglid ja neist kõige raudsem on see, et kui taotleja on aruandevõlglane, uut taotlust arutama ei hakatagi. Niisugune nõudmine kehtib ammu ja nüüdseks on see isegi karmistunud. Ei oma tähtsust, kas aruanne on esitamata kümne või 1000 euro kasutamise kohta. Samuti pole oluline, kui ilus ja õilis ettevõtmine oli. Kui aruanne on esitamata, saab selles süüdistada ainult taotlejat.

Pärnu linn toetab “Proovikat”, ja päris kenasti, kuid ei jätku sellestki. Seega on ainuke lootus sponsoritel. Pärnu Postimees hindab sellist toetust väga ja kutsub kohalikke ettevõtjaid üles võimalusel noortebändide konkurssi toetama, sest homne muusika sünnib täna.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles