Kaire Leibak stardib öisel seiklusvõistlusel

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Leibak.
Kaire Leibak. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sel nädalavahetusel toimub Pärnus ACE Xdreami sarja kolmas seiklusüritus, kus lähevad starti kergejõustiklane Kaire Leibak ja sõudja Kaisa Pajusalu.

Öine seiklus, mille start antakse päikseloojangul Pärnu rannaliivalt, on alati paljudele huvi pakkunud. Pärnu linnas asub seiklema üle 600 inimese. "Seekordne võistlus erineb varasematest selle poolest, et esimest korda toimub võistlus öises linnas," rääkis ürituse peakorraldaja Sten-Eric Uibo.

Uibo kinnitusel on seikluste üks eripära, et need toimuvad ebatavalises keskkonnas, mis omakorda koondab stardijoonele eri tegevusvaldkondade esindajaid ja spordialade praegused ning kunagised tipud.

Nii leiab stardinimekirjast sedapuhku naiskonna, mille koosseisus lähevad rajale Kaisa Pajusalu ja Kaire Leibak, kelle kinnitusel soovivad nad seiklusi kogeda ja maksimaalselt elamusi nautida.

"Ühel päevasel Xdreami etapil olen käinud ja see oli väga äge," kinnitas Leibak. "Toona oli juba see päris suur eneseületamine – pole ju varem nii pikalt järjest sportinud. Mulle on alati meeldinud end proovile panna ja see, kas meil õnnestub ürituselt maksimum võtta, selgub peagi."

Ace Xdream on neljast osavõistlusest koosnev seiklusspordi sari, kus kolmeliikmelised võistkonnad, liikudes jalgsi, jalgrataste ja kanuuga, läbivad maastikule paigutatud kontrollpunktid ja sooritavad lisaülesanded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles