Kroonid ja kinkekaardid viidi allahindlustele

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostlemine nõuab allahindluste ajal eriti teravat silma, et hinnavirvarris soodsaim ost teha. Enamasti on sildil ju korraga mitu hinda: vana, uus, kroonides ja eurodes.
Ostlemine nõuab allahindluste ajal eriti teravat silma, et hinnavirvarris soodsaim ost teha. Enamasti on sildil ju korraga mitu hinda: vana, uus, kroonides ja eurodes. Foto: Urmas Luik

Paljud poed meelitavad praegu ostjaid tavakohase aastaalguse allahindlusega, kuid tunglemist protsendimärkide vahel ei kohta, sest enamik soodsa kauba jahtijaist tegi aasta algul ostud ära.

Suur osa aastavahetuse paiku alanud allahindlustest hakkab veebruari esimestel nädalatel otsi kokku tõmbama, sest peale tuleb kevadkaup.

Pärnu Kaubamajakas asuv Jysk kirendab harilikust poole odavamalt kaupa lubavatest siltidest. Kaupluse juhataja Dina Kütt rääkis, et aasta esimene nädal kujunes erakordselt rahvarohkeks. “Tore oli vaadata, et inimesed ei jätnud üksnes toidupoodi oma raha, vaid ostsid ka teistest poodidest,” mainis ta. “Aga pärast esimesi nädalaid on nüüd tulnud vaiksem periood.”

Kroonid poodi

Aasta esimeste nädalate ostubuumi ilmselge põhjus on see, et inimesed kulutasid oma kättejäänud kroone. “Esimesel nädalal tuli tõepoolest kroone üllatavalt palju ja teise nädala lõpuks juba peaaegu üldse mitte,” kõneles Kütt.

Allahindlusperioodi ajal on Jyskis kõige minevam kaup olnud tekid-padjad ja voodipesu. “Samuti mööbel. Kõik, mis soodusmüügis, liigub väga hästi,” kinnitas juhataja. “Hind määrab hästi palju. Inimesed on väga hoolikalt raha lugema hakanud. Allahindlused on need, mis rahva poodi toovad.”

Kütt rääkis, et allahindluskampaania kestab tuleva nädala keskpaigani, misjärel uus valik kaupa soodusmüüki paisatakse. Kaupmeestele tähendab see aga, et kahe kauplemispäeva vahel tuleb asendada umbes 1500 hinnasilti.

Kinkekaardid kaubaks

Oma garderoobi täiendamise on paljud harjunud sättima jaanuari allahindluste ajale.

Nii ongi praegu enamiku Eestis tuntud rõivamärkide Pärnu esinduspoed langetanud hindu 30-70 protsenti. Kui palju mingist ärist kaupa tavalisest soodsamalt osta saaks, võib näiteks Kaubamajaka ja Port Arturi poodide puhul uurida nende kodulehelt.

Port Arturis asuv Terranoova rõivakauplus alustas allahindlustega aastavahetuse eel ja kõige suurem ostjatetulv oli aasta algul, kui noored olid kätte saanud pühadeks kingitud raha ja kinkekaardid ning neid realiseerima tulid, rääkis kaupluse juhataja Karmen Arukase. Väga head kliendid olid tema sõnutsi aastavahetuseks Pärnusse puhkama tulnud Venemaa turistidki.

Eriti agaralt on noored raha kulutanud soodushinnaga teksapükstele. “Kuna hind on suhteliselt hea, ostetakse kohe mitu paari,” sõnas Terranoova müüja Liis Tarn. “Kampsuneidki ostetakse hästi. Sooje riideid on ju praegu vaja.”

Kui aga pärida müüjatelt, kas tasuks oma ostusooviga viivitada, lootes, et hinnad veel langevad, kõlab soovitus: ostke ära. “Miinus 70 puhul ostetakse enamasti kaup siiski ära ja ootama jäämise korral võib sellest ilma jääda,” põhjendas Arukase.



Pane tähele

Allahindlus ei vähenda tarbija õigusi.

Ainult siis, kui kauba juures on märge defekti kohta või on tegemist kasutatud kaubaga, pole tarbijal õigust pretensioone esitada.

Allikas: eesti.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles