Mudilased ehitasid tulevaste koolikaaslastega liuradasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblika tänava lasteaia mudilased ja Rääma kooli kaheksandikud liuradasid ehitamas.
Liblika tänava lasteaia mudilased ja Rääma kooli kaheksandikud liuradasid ehitamas. Foto: Erakogu

Sel nädalal kogunesid ühel lõunatunnil Pärnu Liblika tänava lasteaia õuele kooliminejad lapsed ja Rääma põhikooli kaheksandate klasside õpilased, et ehitada suurte lumehunnikute asemele põnevad ja liurajad.

Osa meie lasteaias käivatest lastest läheb igal aastal elukohajärgsesse Rääma kooli õppima. Seoses sellega tuli üritust korraldaval tervisemeeskonnal mõte kutsuda kooli kaheksandate klasside õpilased meie lasteaia lastega koos tegutsema. Nii tutvuvad kooliminejad abiturientidega, kelle kätte nad esimesel septembril sirutavad oma terekäe.

Lasteaialapsed ei jõudnud ära oodata päeva, mil nad magamamineku asemel lähevad koos suurtega liuradasid meisterdama. Kodust olid kaasa võetud labidaid ja isegi üks kellu ootas lumehanges töökätt.

Alustuseks peeti plaani, kuhu teha liurajad ja trepistik üles ronimiseks. Arutleti, millises suunas oleks hea kelgutada. Seejärel haarati labidad, võeti kohad sisse ja asuti kaevama. Töötegijate tegutsemisindu ei kahandanud selle päeva lumetuisk ega tuntav tuulevihurgi.

Tore oli vaadata, kuidas lasteaialapsed ja koolinoored üheskoos tegutsema asusid. Töötati lusti ja rõõmuga. Suuremad kaevasid, tassisid ja lükkasid lund ning väiksemad olid aktiivsed liuradasid sisse sõitma nii kelgu, liuguri ja isegi kilekotiga.

Kooliõpilaste ja lasteaialaste ühisest innukast koostööst valmisid kõrgemad ja madalamad kelgurajad nii pisematele kui ka suurematele lastele.

Pärast lumes rassimist ja kahte tõhusat töötundi ootasid kõiki aurav taimetee, mõnusalt muredad kaeraküpsised ja maitsvad pitsaampsud. Kõigil oli hea meel õnnestunud tegevusest: lasteaia õuele jäi kolm pikka kelgurada koos trepiastmetega, lastele ja täiskasvanutele aga säravad silmapaarid ning punased palged.

Liblika tänava lasteaia tervisemeeskond koosseisus õppealajuhataja Ave Ruul, õpetajad Sirje Tarkpea, Piret Rätsep, lapsevanemad Monica Männistu ja Kristi Orm tänavad Rääma põhikooli tegusaid ja sõbralikke kaheksandate klasside õpilasi ning õpetaja Indrek Kraavi, kes olid nõus meile lahkesti appi tulema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles