Noortekeskus tähistab teist aastapäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saab noortekeskuses nautida rokk-kontserti.
Täna saab noortekeskuses nautida rokk-kontserti. Foto: Ardi Truija

Täna õhtul kell 19 peab Noorteväljakul asuv Pärnu noorte vabaajakeskus suurt pidu, kui tasuta kontserdiga tähistatakse keskuse teist aastapäeva.

Ürituse korraldaja Olle Nõmme teatel astuvad kontserdil lavale Sibyl Vane, Üllar Kallau ja Lauri Uus ning Olle Nõmm ja Kaarel Leping.

Nõmme teatel on Sibyl Vane ühekordsest kontsertprojektist välja kasvanud alternatiivroki bänd, mis on küll peaaegu aasta tegutsenud, kuid laval olnud vaid mõne korra. Et bändiliikmetele endile tundus koosmusitseerimine piisavalt inspireeriv ja publiku vastuvõtt oli soe, otsustasidki nad bändi edasi arendada.

“Just arendamine on õige sõna, sest vahepeal pühendus bänd oma kõla ja suuna otsingutele,” seletas Nõmm. “Nii ongi bänd veetnud enamiku ajast prooviruumis ja seekordsel kontserdil esitletakse oma pooleaastase töö vilju. Ettekandele tuleb uus kava, mille loominguliseks vundamendiks on laulva kitarristi Helena Randlahe tekstidel ja muusikal põhinevad lood, mida bänd ühiselt on arranþeerinud.”

Sibyl Vane’i muusikat on keeruline iseloomustada, sest selles põimuvad omavahel mitu stiili kvintrokist blues’ini.

“Konkreetseid piiranguid ei ole nad endale loomingulises arengus seadnud,” nentis Nõmm. “Bändi laulutekstid on küll eranditult ingliskeelsed, kuid need on kantud vahetust emotsioonist, sest tegemist on autoriloominguga.”

Laupäeval astub bänd lavale koosseisus Helena Randlaht (vokaal, kitarr), Heiko Leesment (basskitarr) ja Mark Kostrov (trummid).

Üllar Kallau (kitarr) ja Lauri Uus (vokaal, kitarr) esitavad deltablues’i alternatiivsemat ja tänapäevalikumat vormi. Nende muusikas on ära tunda blues’i kõige ehtsamaid juuri, samal ajal tuuakse sisse helipilte tänapäevasest rokkmuusikast.

Ühtlasi on mehed Pärnu Bluesiklubi eestvedajad.

Olle Nõmm (kitarr) ja Kaarel Leping (basskitarr) viljelevad elektroonilist muusikat, kuhu on segatud elektri- ja basskitarri helisid läbi efektiprotsessorite, mis panevad mängitu kõlama atmosfäärikate ja elektrooniliste helidena. Mõlemad töötavad Pärnu noorte vabaajakeskuses noorsootöötajatena.

Pärnu noorte vabaajakeskus avati 2009. aasta algul ja avapidu pidas keskus 29. jaanuaril, kui kohal oli ansambel Külalised.

Keskuse esimene aastapäev möödus mullu menuka kontserdiga, kus esinesid noortebändid Suund on Pluuto, J.O.K.K., Shirubi Ikazuchi ja Silveretta. Peale selle mängis muusikat DJ Local, mille taustal esitas oma kava tantsutrupp JJ-Street.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles