Röntgeniaparaat pakub jätkuvalt kõneainet

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaal oli röntgenuuringuid tehtud 20 aastat, kui ühtäkki selgus, et see on suur seaduserikkumine ja inspektorid lülitasid sealses tervisekeskuses röntgeniaparaadi välja.
Tõstamaal oli röntgenuuringuid tehtud 20 aastat, kui ühtäkki selgus, et see on suur seaduserikkumine ja inspektorid lülitasid sealses tervisekeskuses röntgeniaparaadi välja. Foto: Urmas Luik

Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski visiit Tõstamaale, kus kõneldi perearstidele eriarstiabi uuringute andmise võimaldamisest ja tervisekeskuses välja lülitatud röntgeniaparaadist, vallandas arutelu sotsiaalministeeriumis.

«Tõstamaa tervisekeskuse röntgeniaparaadi tegevuse lõpetamine sai alguse keskkonnainspektsioonist, mis tegeleb kiirgusohutuse järelevalvega,» selgitas ministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Kaija Lukka. «Aparaadi töö peatati, kuna tervisekeskusel puudus kiirgustegevusluba.»

Kiirgusluba ei väljastatud Tõstamaa tervisekeskusele aga seepärast, et kehtivas õigusruumis ei tohi üldarstiabi teenuse osutaja pakkuda eriarstiabi ja seetõttu on perearstid sunnitud tegema koostööd radioloogiliste uuringute tarvis mõne eriarstiabi pakkuva meditsiiniasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles