Lõviklubid ühendavad jõud väikese Mirko heaks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa Lionsi klubid toetavad sel aastal oma Augusti-unetuse kohvikutes teenitud tuluga 1,8aastast Pärnu poissi Mirkot.

Mirko sündis aju väärarenguga, mis on põhjustatud üliharuldasest geneetilisest haigusest. Mirko vaimne ja füüsiline areng on jäänud paarikuuse imiku tasemele. Ta on täielikult lamav laps ja alates sünnist on tal olnud raskusi söömisega, mistõttu toitub ta üksnes sondi abil. Hiljuti põetud raske kopsupõletiku tagajärjel eritavad tema kopsud sekreeti ja ta vajab tähelepanelikku jälgimist, et sekreet saaks kurgust õigel ajal aspireeritud. Keeruliseks teeb tema olukorra väga nõrk köharefleks.

Et tagada Mirkole positiivne kaaluiive, vajab ta spetsiaalset ravitoitu. Paraku on see segu, mis just Mirkole sobib, tema pere jaoks liiga kallis – ühe kuu toidusegu hind on 470,9 eurot. Sellele lisanduvad toitesüsteemid, mida tuleb vahetada iga päev. Nende maksumus on 140,1 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles