Kolledž uuendas sotsiaaltöö korralduse eriala

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kolledž.
Pärnu kolledž. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledž uuendab tänavu sügisest sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse õppekava, mille raames saab üliõpilane valida kas sotsiaaltöö korralduse või rehabilitatsiooni korralduse eriala.

Rehabilitatsiooni korraldus on Eestis uus eriala ning seetõttu ei õpetata seda ülikooli tasemel veel üheski Eesti kõrgkoolis, teatas Tartu ülikooli Pärnu kolledži turundusspetsialist Birgit Tuulemäe.

Rehabilitatsiooni valdkonnas töötavate praktikute aktiivsus ja huvi rehabilitatsioonispetsialisti eriala omandamiseks on kõrge ning seetõttu toetab selle eriala õpetamist TÜ Pärnu kolledžis sotsiaalministeerium, samuti kinnitavad vastavat vajadust Eesti erialaorganisatsioonid.

Rehabilitatsiooniteenuste ja -programmide ettevalmistamiseks ja meeskondade töö koordineerimiseks on vaja ette valmistada rehabilitatsioonispetsialiste, kelle põhiliseks tööülesandeks on rehabilitatsioonimeeskondade töö koordineerimine, töö klientide ja võrgustikega ning rehabilitatsiooniteenuste ja -programmide arendamine regioonides.

Rehabilitatsioonispetsialist töötab riigi, omavalitsuse, era- või kolmanda sektori organisatsioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles