Raekojas kõlab "Aastaajad" neljal käel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver.
Klaver. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval, 6. veebruaril esineb Pärnu Ooperi sarjas "Abonement 007" Pärnu raekojas klaveriduo Ebe Müntel ja Jorma Toots, esitades neljal käel Pjotr Tšaikovski klaveritsükli „Aastaajad“. Kontserdi avaloona kõlavad Tootsi esituses Johannes Brahmsi „Kolm intermetsot op. 117“.

Klaveriduo Ebe Müntel ja Jorma Toots alustas regulaarset tegevust 2004. aastal, jõudes finaali noorte interpreetide konkursil "Con Brio". Hooajal 2008-2009 osales duo edukalt klaveriduode konkurssidel Poolas ja Tšehhimaal.

Ebe Müntel omandas magistrikraadi Eesti muusika- ja teatriakadeemias professor Ivari Ilja ja Tanel Joametsa klaveriklassis. Solisti ja kammermuusikuna on ta esinenud Eestis, Soomes, Rootsis, Tšehhi- ja Saksamaal ning Itaalias.

Ebe Müntel on Leipzigi rahvusvahelise improvisatsioonikonkursi II preemia laureaat. Ta töötab õpetaja ja kontsertmeistrina Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis.

Pärnu Ooperi kontseptuaalse muusikateatriansambli Repoo Ensemble liige Jorma Toots lõpetas Eesti muusikaakadeemia professor Lilian Semperi klaveriklassis ja omandas seejärel magistrikraadi professor Matti Reimanni kammeransambliklassis. Samas õppeasutuses läbis ta mitmeaastase vabaimprovisatsiooni kursuse selle valdkonna eesti maestro professor Anto Petti juures. Alates 2009. aastast täiendab ta ennast Eesti muusika- ja teatriakadeemias doktorantuuris.

Eri ansamblipartneritega on Toots edukalt esinenud paljudel kammermuusika konkurssidel ja festivalidel Eestis ja kaugemal. Jorma Toots on Leipzigi rahvusvahelise improvisatsioonikonkursi laureaat aastast 2001. Ta töötab õpetajana Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis ja õppejõuna Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias. Jorma Toots on Eesti interpreetide liidu 2010. aasta stipendiaat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles