Pääsenuid tappis viinakurat edasi

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Raido Paasma pole endist haiglahoonet pärast selle sulgemist külastanud. Vanasse haiglasse jäi palju mälestusi, metanoolitragöödia üks eredamaid neist.
Doktor Raido Paasma pole endist haiglahoonet pärast selle sulgemist külastanud. Vanasse haiglasse jäi palju mälestusi, metanoolitragöödia üks eredamaid neist. Foto: Ardi Truija

Pärnu haigla arst Raido Paasma nägi 15 aastat tagasi väga lähedalt metanoolitragöödiat ja – mis veel tähtsam – on vahetult näinud juhtunu tagajärgi. Toksikoloogi jutust ei leia optimismi või naiivsuse noote, pigem selgub kurb tõde: kaaslaste surm ei muutnud paljude ellujäänute probleemset elustiili.

15 aasta eest olite anestesioloogiaosakonna juhataja. Teie osakond jäi neil sügispäevil kõige jõhkrama surve alla. Millal mõistsite, et tulekul on halvas mõttes erakordselt töökas periood?

See oli pühapäev. Olin just trennist tulnud ja telefon helises. Kolleegid teatasid, et viis inimest on lühikese ajaga sattunud samade mürgistustunnuste tõttu haiglasse ja tundub, et patsiente on oodata veel. Osakonnajuhatajana pidin muidugi kohale sõitma, et koordineerida tööd ja vaadata, millega võiks olla tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles