Koolivägivald sundis poissi isa tagant varastama (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Pärnu maakohus mõistis läinud kolmapäeval süüdi 23aastase Raido, kes saatis lapseohtu poisid koolikaaslaselt raha välja pressima. Tõsi, nädal enne polnud sundi vaja, kui üks poistest sama koolivenna läbi peksis.

Süüdistuse järgi kihutas Raido 13aastast Heikot* ja 15aastast Markot* kuritegu toime panema, kui saatis nad raha välja pressima 13aastaselt koolikaaslaselt Kristjanilt*.

Teismelised ähvardasid koolis Kristjanile peksa anda ja kuna tal raha anda polnud, tõi hirmunud ohver samal päeval kodunt 400eurose mobiiltelefoni ja andis selle üle Raidole.

Muu hulgas oli mobiiltelefon võõras ja poisi kodus seepärast, et tema isa parandas seda. Prokurör Pille Juhkov kommenteeris, et Raido väitis enda kaitseks, nagu olevat ohver talle võlgu.

Nädal hiljem küsis Marko vahetunni ajal Kristjanilt tolle kodu võtit, väites kannatanule, et tal on vaja kohta, kus õppida. Nii andis hirmul 13aastane võtme vanemale koolivennale. Marko sisenes ohvri koju ja varastas sealt teise telefoni, mille väärtus ulatub 600 euroni.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles