Juured tirisid linnast tagasi

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tatoli tehnilise hoolde meister Rando Alberg taastab vanaisa ehitatud sajandivanust talumaja.
AS Tatoli tehnilise hoolde meister Rando Alberg taastab vanaisa ehitatud sajandivanust talumaja. Foto: Ants Liigus

Audru vallas müüb ja hooldab uusi traktoreid ja põllumasinaid AS Tatoli, mille tehnilise hoolde meister Rando Alberg teatas ühel päeval isale telefonis, et ta ei saa Tartus viiendal korrusel korteris magada ja tuleb linnast ära.

Nüüd taastab Rando kodukohas esivanemate talu maja, puhastab käsitsi 100 aastat tagasi laotud palkidest siseseinu, on alles jätnud parred ja hiiglasliku reheahju ning vooderdab jõudumööda välisseinu. Eterniidi varjust paistab rookatus ja õues on rannakülale omane kooguga kaev. Ukse ees aga seisab tööootel kogukas linttraktor, millega noorperemees on lükanud tare ümbruse lumest laialt lagedaks.

“Mul on tehnikahuvi isalt pärit,” ütleb Rando oma töökohas, mille õuel säravad New Hollandi firma traktorid. “Ma ei tahtnud linnas elada ja siis läks nii, et Tatoli tegi oma esinduse ka Pärnu külje alla, nii et sain tulla selle tööga kodu lähedale.”

Kodukülast töökohani on Randol sõita kilomeetrit 60, aga mõnikord saab lühema maaga hakkama, näiteks siis, kui kliendid on Läänemaal.

“Taastan vanaisa talu rahulikult, nagu jaksan, talvel on pimedat aega palju, eriti palju sellega ei tee,” ütleb Rando ja hakkab vastama järjekordse kliendi kõnele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles