Ööklubi peo katkestas pommiga ähvardaja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kell oli tiksunud paarkümmend minutit pühapäeva esimest tundi, helistas seni kindlaks tegemata mees häirekeskuse numbril 112 ja teatas, et Pärnu ööklubisse Bravo on paigaldatud pomm. Keset peomöllu evakueeritud lõbustusasutusest lõhkeseadet siiski ei leitud.

Ööklubi Bravo tegevjuhi Ahti Kuke sõnutsi ilmusid kella 00.30 paiku klubisse, mille kavas oli meesstripparite esinemine, politseinikud, kes teatasid, et peopaigale on tehtud pommiähvardus, ja hakkasid külalisi hoonest välja suunama.

Just samal ajal Bravosse minna soovinud naine rääkis Pärnu Postimehele, et ööklubist evakueeritud inimestele ei antud garderoobist rõivaid ja paljud lõbutsejad pidid astuma õue õhukeses riietuses. Pealtnägija väitel oli Bravo sel ajal pidulistest tulvil.

Politsei juhatas peolised õue, kus nad paigutati liinilt maha võetud Pärnu-Sindi bussi.

Pärnu Postimehe toimetusega vestelnud naise jutu järgi võttis klubilistele bussi muretsemine veidi aega ja nii läinud paljud Bravos pidutsenud inimesed Rüütli tänava teise otsa ööklubisse Sugar.

Osa pidulisi läks varjule üle tee Statoili bensiinijaama. Politsei teatel lubas evakueerituid oma majja sooja lähedal asuv Kaitseliitki.

Bravo piirati lintidega ja ööklubi otsisid läbi nii demineerijad kui pommikoer. Pommi ei leitud.

Külastajad lubati majja tagasi kell 1.30.

Kuke kinnitusel pole varem Bravole pommiähvardust tehtud ja ta ei tea mujaltki Eestist juhtumeid, kus mõnda ööklubi oleks niimoodi ähvardatud.

Pühapäevane vahejuhtum on lühikese aja vältel juba teine, kui Bravo on kõige magusamal ajal pidanud peo katkestama. Jaanuari keskel lõppes seal pidu elektrikatkestuse tõttu.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel ei olnud pommiga ähvardanut eile kindlaks tehtud. Seetõttu pole selge teo ajendki.

Ähvardajat võib süüdimõistmisel oodata kuni viieaastane vangistus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles