Politseikolledži kadetid annavad ametivande

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna annavad sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis ametivande 82 esimese kursuse kadetti.

Vande võtab vastu siseminister Marko Pomerants. Enne ametivande andmise tseremooniat jagavad politsei- ja piirivalveameti prefektid kadettidega oma karjääri eredamaid mälestusi ja õppetundide.

„Täna annavad ühise ametivande Eesti riiki lojaalselt ja ustavalt teenida 82 politseinikku ning piirivalvurit, kellest on sirgumas tulevased sisejulgeoleku tugisambad. Pärast vande andmist siirduvad korrakaitse- ja piirivalvekadetid praktikale, et aimu saada valdkonna päriselust ja anda panus sisejulgeoleku tagamisse,“ ütles siseminister Marko Pomerants.

"Politseiameti ja piirivalveameti ühendamise järgselt on väljaõppe ja hariduse temaatika üks olulisemaid edutegureid, et meie riigi kodanikud ja külalised kogeksid turvalist tunnet, ükskõik, kus nad meie riigis ka ei liiguks. Ühendasutuse politseinike väljaõpe on seetõttu senisest veelgi intensiivsem," märkis sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Ametivande andmise tseremoonial osalevad sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur, siseminister Marko Pomerants, siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ning politseiasutuste juhid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles