Kohtunik: Vangla ei paranda paadunud kurjategijaid

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill sõnab, et inimlikkust ei saa kunagi kohtunikutöös unustada, kuid vahel tuleb oma arvamus kõrvale heita ja seadust täita.
Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill sõnab, et inimlikkust ei saa kunagi kohtunikutöös unustada, kuid vahel tuleb oma arvamus kõrvale heita ja seadust täita. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill on kohtunikuametit pidanud 23 aastat. Kohtunik teeb peaaegu iga päev otsuseid, mis mõjutavad elusid ja peaaegu alati leidub keegi, kes tema valikuid ebaõiglaseks peab.

Kikerpill tõdeb, et kui kurjategija ei saa kellegi arvates küllalt karmilt karistada, siis pole sugugi õigusemõistja see, kelle poole vaatama peaks.

Kohtunik tahab alustada kohtuasja analüüsimist puhtalt lehelt. Toome aga näiteks taksojuhi mõrva, mis veebruaris Pärnumaad vapustas. Kui ajakirjandus on sellise kuriteo asjaolud nii üksikasjalikult läbi arutanud, siis kuidas saab kohtunik erapooletuks jääda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles