Pärnakad tegid sisesõudmises puhta töö

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sõudeklubi esinumber Tõnu Endrekson võitis Tartus kindlalt Eesti meistri kulla.
Pärnu sõudeklubi esinumber Tõnu Endrekson võitis Tartus kindlalt Eesti meistri kulla. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eesti sisesõudmise meistrivõistlustel laupäeval Tartu ülikooli spordihoones said Pärnu sõudjad kaksikvõidu nii naiste kui meeste arvestuses, teatas Eesti sõudeliit. Medaleid võideti teisteski võistlusklassides.

Meestest kuulus Eesti ergomeetrisõudmise meistri kuld kindlalt Pärnu sõudeklubi esisõudjale Tõnu Endreksonile ajaga 5.51,7. Teise ja kolmandana lõpetasid paarisaeru kahepaadis koostööd tegevad Allar Raja Pärnu Kalevist ja viljandlane Kaspar Taimsoo, saades aegadeks vastavalt 5.54,3 ja 5.58,0. Kiiremini kui kuue minutiga jõudsid finišisse ka Vladimir Latin (Narva) ja Andrei Jämsä (Pärnu SK).

2008. aastast võimsat isiklikku rekordit 5.46,7 omav Endrekson jäi üldjoontes tulemusega rahule ja kiitis tugevat konkurentsi pakkunud Allar Rajat. „Oma tippmargile jäin oluliselt alla, kuid vaatamata sellele olen rahul,“ ütles Endrekson. „Sõitsime tugevalt esinenud Allar Rajaga distantsi esimese poole võrdselt ja alles sealt edasi sain kerge edu sisse.“

Naiste konkurentsis ei leidunud vastast selle nädala lõpus USAs Bostonis peetavateks ergomeetrisõudmise mitteametlikeks maailmameistrivõistlusteks Euroopa koondislasena valmistuvale Pärnu Kalevi sõudjale Kaisa Pajusalule, kelle võiduajaks märgiti 6.43,3. Talle järgnesid ajaga 7.17,4 Keret Einaste Pärnu sõudeklubist ja ajaga 7.20,5 Natalja Garankina Viljandi sõudeklubist.

Poiste C-klassis oli Andres Reimann teine ja Sander Seos (mõlemad Pärnu SK) kolmas, tüdrukute B-klassis Andra-Laura Meeksa (Pärnu Kalev) teine, B-klassi noormeeste seas võtsid kaksikvõidu Andreas Lünekund ja Daniel Liik (mõlemad Pärnu SK).

A-klassi neidudest võitis Marite Einland (Pärnu Kalev) Miina Kase (Pärnu SK) ja Marta Jõumehe (Pärnu Kalev) ees, A-klassi noormeestest olid kaheks edukamaks Geir Suursild ja Karl Koppel (Pärnu Kalev). Meeste kergekaalus oli Tamor Bakhoff (Pärnu SK) teine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles