Hea tervise alus – liigu värskes õhus ja naerata!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohu- ja tervisenädal Pärnu Mai lasteaias.
Ohu- ja tervisenädal Pärnu Mai lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaias Mai  oli ohu- ja tervisenädal, kus pöörati erilist tähelepanu töötajate ja laste tervisele ning terviseteadlikkusele. Kõigis rühmades räägiti teemal “Koer – hea, kuri, tark või rumal?”.
 

Nädal algas lastele Jänes Jassi suusasõiduga, raja läbis 96 last vanuses 2,5-4 aastat. Mai lasteaia lapsed suusatavad küll iga päev, aga seekord suusatati koos Jänes Jassi ja Rebase Reinuga, kes lapsi rajal ergutasid ja abistasid. Iga lõpetaja sai neilt auhinnaks kohukese.

Lasteaia personalile algas tervisenädal Kesklinna liuväljal uiskudel ja jänesteks kostümeeritult, osalejatel olid kõigil vahvad peakatted.
    
Teisipäeval tuli lastele külla piirivalvurist koerajuht koos narkokoer Viktoriga – õpetatud, targa, tööka ja sõnakuuleliku loomaga. Oli palju põnevat kuulamist ja vaatamist, mida Viktor kõike oskas ja tegi.

Lasteaia personal läks lõuna ajal kepikõnniretkele loodusrajale ja mere äärde. Pärast ootas kõiki soe taimetee meega.

Kolmapäeval võisid kõik töötajad mõõta veresuhkru taset, vererõhku, pikkust ja kaalu ning  kontrollida nägemist lasteaia tervishoiutöötajate juures. Mai lasteaia 56 töötajast osales ohu- ja tervisenädala raames tervisekontrollis 48 töötajat. Mõõdetute kogupikkus: 7900,4 cm. Kaalutute kogumass: 3074 kg. Sellel päeval aitas kõigi tervist parandada ka massöör.
 
Neljapäeval kutsus Jass 5-7aastased lapsed suusasõidule. Suusarõõme nautis 71 last nii lasteaia kui kodust kaasa võetud suuskadel.

Personalile toimub igal neljapäeval joogavõimlemine, nii ka seekord.

Nädal lõppes õpetliku etendusega “Nublu kaitseb ja õpetab”, milles peale õpetajate lõi kaasa  Pärnu päästekomando koer Nublu.

Vahepalaks valmistasid lapsed tervisesuupisteid viiest puuviljast.

Personal lõpetas nädala ühiselt saalis, kuulates loengut “Kuidas olla terve ja õnnelik”, Kõik tervisenädalal osalenud said lasteaia tervisemeeskonnalt tunnustava või innustava Jänes Jassi diplomi.

Uuringute tulemuste põhjal väljastati kõigile retsept: liikuda rohkem värskes õhus, võimelda, sportida, toituda tervislikult, puhata normi ja võimaluste piires, naeratada palju ja kõigile, olla viisakas, abivalmis, heatahtlik ja tähelepanelik üksteise suhtes!

Mai lasteaed kuulub alates 2005. aastast tervist edendavate lasteaedade võrgustikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles