Naine pidi mehe peksust pääsemiseks surnut teesklema (9)

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnu maakohus mõistis vangi 35aastase Denisi, kes peksis oma naist aastate jooksul korduvalt ja jõhkralt, kohtulahend kirjeldab 13 erinevat juhtumit.

21. oktoobril jõustunud Pärnu maakohtu lahendist ilmneb, et viimase viie aasta jooksul murdis Denis oma elukaaslasel mitu luud, peksis naise üle keha siniseks ja mõnikord nõudis vigastustest taastumine kuu aega.

Tihti kestis vägivald kümneid minuteid. Juhtumite kirjeldustest nähtub, et mehe terror naise üle muutus aastatega aina jõhkramaks.

Näiteks möödunud aastal viskas Denis enda Pärnu kodus naisele klaaspurgiga näkku ja peksis 20 minuti vältel voodile pikali tõmmatud elukaaslast lahtise käe, rusikate ja jalaga, milles töösaabas. Naine jäi ilma hambast, murdis sarna- ja lõualuu ning roided.

Aasta hiljem veetis paar aega Pärnus külalistemajas, kuid sealgi muutus mees vägivaldseks. Denis asus elukaaslast kägistama, astus jalaga rinnale ja peksis kannatanut jalgadega. Pärast seda hakkas ta naist uuesti kägistama ja surus kannatanule padja näkku, kuni ohver jäi liikumatult lamama, teeseldes surnut.

Pärnu maakohtu poolt tuvastatud 13 erineva jõhkra peksmise eest mõisteti Denisile kahe aasta ja kuue kuu pikkune vanglakaristus, millest reaalselt tuleb istuda viis kuud. Ülejäänud karistus mõisteti tingimisi. Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses.

Denisi on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud. Näiteks möödunud aastal jooksis ta Pärnus karaokebaari Cocoloco ees ringi automaatrelva AK-47 autentse koopiaga ja sihtis sellega inimesi. Neid, kes tahtsid temalt relva ära võtta, ähvardas mees ära tappa.

Ähvardamise eest mõisteti talle möödunud suvel 450eurone trahv.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles