Kontserdisarjas kõlab looduse ilust inspireeritud nüüdismuusika

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil "Different Rains" kõlavate lugude ühiseks nimetajaks võib pidada loodusnähtuste - lindude, lillede, vihma, valguse - projektsioone muusikas.
Kontserdil "Different Rains" kõlavate lugude ühiseks nimetajaks võib pidada loodusnähtuste - lindude, lillede, vihma, valguse - projektsioone muusikas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval, 20. veebruaril esitavad flötist Leonora Palu, pianist Age Juurikas ja elektroonikainterpreet Hans-Gunter Lock Pärnu Ooperi sarjas "Abonement 007" Pärnu raekojas looduse ilust inspireeritud nüüdismuusikat.

Kontserdil esitusele tulevad kõige vanemad teosed on loodud eelmise sajandi teisel poolel. Lugude ühiseks nimetajaks võib pidada loodusnähtuste - lindude, lillede, vihma, valguse - projektsioone muusikas.

Kontserdi pealkiri "Different Rains" pärineb noore vene helilooja Pavel Karmanovi samanimeliselt teoselt flöödile, klaverile ja elektroonikale.

Kontserdi avaloona kõlavas Olivier Messiaeni nüüdismuusika klassikaks muutunud kuulsas "Musträstas" püüab ornitoloogiaga tegelnud helilooja flöödipartii kaudu edasi anda musträsta laulu.

Kaija Saariaho põnev teos "NoaNoa" flöödile ja elektroonikale on inspireeritud Paul Gauguini kunstist ja kunstniku Tahiiti märkmetest.

Eesti helilooja Toivo Tulevi loomingust kõlab klaveriteos "Cadenza" Age Juurika esituses.

Eestiga on seotud ka hispaanlane Javier Elipe Gimeno, kes astus 2009. aastal Eesti muusika- ja teatriakadeemia magistrantuuri ning kelle esitusele tulev teos on värskelt loodud just selleks kontserdiprojektiks.

Kontserdil on nii helilooja kui live-elektroonika interpreedina kaastegev Eestis tegutsev saksa päritolu helilooja Hans-Gunter Lock.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles