Maarja-Magdaleena gildis tuleb juttu hormonaalsetest vaevustest

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lektor on Pärnu juurtega tervise- ja toitumisnõustaja Liis Orav.
Lektor on Pärnu juurtega tervise- ja toitumisnõustaja Liis Orav. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 1. novembril räägitakse Pärnu Maarja-Magdaleena gildi tervisetoidukoja loengul, kuidas hoida kehas hormonaalset tasakaalu.

Hormonaalsed probleemid on nii igapäevased, et neid peetakse juba pooleldi normiks. Stressirohke elu, hoolimatult valitud toit ja kemikaale tulvil keskkond mõjutavad meie keha äraarvamatul viisil. Juttu tuleb keskkondlikest faktoritest, mis hormoonide tööd mõjutavad, ning toidust, mille abil saame hormonaalset tasakaalu ja viljakust kõige võimsamalt toetada.

Juttu tuleb, milliste taimede ja toitainete abil leevendada östrogeeni domineerimist, millega kaasnevad premenstruaalne sündroom, fibroidid, endometrioos, migreenid, ülekaal ja rinnavähk. Milline toitumisravi ja missugused looduslisandid on tõhusad akne, keskkoha rasvumise ja polütsüstiliste munasarjade puhul? Kuidas leevendada menopausiga kaasnevaid vaevuseid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles